×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
false
true
امام خمینی (ره)؛ احیاگر هویت زن در قرن معاصر

به گزارش چغادک نیوز، روز یکشنبه ایرنا، “زنان باید در مقدرات اصلی جامعه حضور داشته باشند” این یکی از جمله‌های مهم بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی درخصوص زنان است این جمله به خودی خود یک راهبرد کلان به شمار می‌رود به دلیل اینکه قبل ازانقلاب اسلامی، رژیم پهلوی با تاسی از فرهنگ غرب به سمت حیازدایی و بی‌هویت کردن زن ایرانی پیش رفته بود و با پیروزی انقلاب اسلامی و با احیا هویت و ایجاد فضای مناسب و بسیار قدرتمند برای ایفای نقش زنان می‌توان گفت که بزرگترین خدمت به جایگاه زن و نقش آفرینی آن شد.

تا قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی به دلیل مناسب نبودن فضای جامعه زنان متدین در عرصه و میدان حضور نداشتند اما با پیروزی انقلاب زمینه برای فعالیت‌های عمیق، رشد علمی و فضایل اخلاقی آنها فراهم شد و این قشر از جامعه متناسب با توانمندی، استعدادها و خلاقیت‌هایی که داشتند در جامعه ظهور و بروز پیدا ‌کردند.

این سخن بنیانگذار انقلاب اسلامی که فرمودند: “اگر زنان نبودند این نهضت به پیروزی نمی‌رسید” خود تداعی‌گر این مطلب است که دیدگاه امام خمینی (ره) در خصوص حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی بسیار جدی و به دور از تعارف بود چرا که حضور زنان؛ حضور آحاد مردم را تداعی می‌کند و جامعه را برای مقاومت در مقابل رژیم منحوس پهلوی به خروش می‌آورد.

امام خمینی (ره)؛ احیاگر هویت زن در قرن معاصر

امام خمینی (ره) همواره نقش فردی، اجتماعی و خانوادگی زنان را یادآور می‌شدند و از هیچ کدام از این نقش‌ها غفلت نمی‌کردند و همین دیدگاه زمینه حضور زنان در مجلس شورای اسلامی در تمام دوره‌ها و حتی در مجلس خبرگان در ابتدای انقلاب را شاهد هستیم.

“خدمت مادر به جامعه از خدمت معلم به جامعه بالاتر است؛ از خدمت همه کس بالاتر است” ، زن مربی جامعه است، زن مظهر تحقق آمال بشر است و اگر زن‌های انسان ساز از ملت‌ها گرفته شوند ملت‌ها به شکست و انحطاط می‌رسند” این‌ها بخش‌هایی از سخنان امام راحل (ره) در خصوص زنان است و این حقیقت را نشان می‌دهد که وقتی یک ملت بزرگ تاریخ‌ساز می‌شود و می‌تواند مردمی‌ترین انقلاب تاریخ را ایجاد و دل‌هایی را همراه کند به طور یقین فهم درستی هم از آحاد جامعه دارد.

براساس دیدگاه امام خمینی (ره) زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و نیم دیگر را می‌سازند.

زنی که مظهر لطافت و عاطفه است وقتی حضور اجتماعی پیدا می‌کند از نظر بنیانگذار انقلاب اسلامی می‌تواند اتفاق ویژه و مهمی را رقم بزند همانطور که می‌بینیم این اتفاق با ظهور انقلاب اسلامی رخ نمود و پس از آن با تحمیل جنگ هشت ساله این قلب تپنده وقتی شروع به حرکت می‌کند جامعه را به جوشش درمی‌آورد.

تاکید امام راحل همواره بر این بود که زنان باید با جهاد اجتماعی در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور یابند و در حکمرانی و سیاست نقش آفرین باشند و در این مسیر انقلاب اسلامی نقش مهمی در رفاه اجتماعی و سالم سازی محیط برای زنان داشت.

امام خمینی (ره) نگاه تزئینی به زنان در انقلاب نداشتند

نگاه امام خمینی (ره) در خصوص حضور زنان فقط برای به ثمر نشستن انقلاب نبود؛ برخی جریان‌های فکر متصور بودند که زنان باید باشند تا انقلاب به پیروزی برسد اما اینطور نبود و هرگز نگاه امام راحل به زنان در پیروزی انقلاب اسلامی یک نگاه تزئینی نبود.

بنیانگذار انقلاب اسلامی معتقد بودند که زنان باید در تداوم انقلاب هم نقش داشته باشند و در ایجاد ساختارها با تیزبینی و هوشیاری برای حضور موثر و مفید زنان ریل گذاری می‌کردند و همواره بر آموزش، ارتقای فکری و علمی زنان تاکید می‌کردند.

امام خمینی (ره) زنان را از محرومیتی ۲۵۰۰ ساله نجات داد

امام راحل(ره) بدون تردید یکی از شخصیت‌های برجسته نه تنها جهان معاصر بلکه در طول تاریخ زندگی انسان ها است از این جهت که توانست تحولی در این کشور متمدن ایجاد کند که به راحتی امکان پذیر نبود؛ او توانست نظام سلطنتی جابرانه ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را با کمک خدا و اراده مردم سرنگون و یک نظام مردم سالار دینی که اراده مردم حرف اول را بزند و استقلال را به معنای واقعی تجربه کنند و کسی نتواند از خارج برای آن مسائل حکومتی را دیکته کند مستقر کرد.

عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان بوشهر به خبرنگار ایرنا می‌گوید: یکی از نکات مهم و برجسته در تفکر و اندیشه امام راحل بحث حقوق زنان و رساندن آنان به جایگاه واقعی که خداوند برای آنها در نظر گرفته است.

امام خمینی (ره)؛ احیاگر هویت زن در قرن معاصر

به اعتقاد نصرالله شفیعی هرچند شعارهای آزادی زنان در زمان طاغوت مطرح می‌شد اما آنچه شاهد بودیم این بود که زنان در بیشترین محرومیت قرار داشتند و به جایگاه و شان آنان توجه نمی‌شد به نحوی که بخش وسیعی از زنان ایرانی بیسواد بودند و شرایط به گونه‌ای نبود که متناسب با توان شان آنها در مصادر مسئولیتی حضور یابند.

او می‌گوید: نگاه به زن در زمان طاغوت ابزاری و به جای اینکه به بعد متعالی زن توجه شود تنها به بعد جسمی او توجه می‌کردند به این معنی که زن را بعنوان ابزار جنسی تبلیغ می‌کردند و این بزرگترین توهین به شخصیت وجایگاه زنان در رژیم پهلوی بود.

به اعتقاد شفیعی امام خمینی (ره) با آمدنش به زنان هویت داد و آنان را بعنوان مربی اصلی جامعه معرفی می‌کند و می‌فرماید “از دامن زن مرد به معراج می‌رسد”.

امام خمینی (ره)؛ زمینه ساز حضور زنان در اجتماع

به اعتقاد این فعال سیاسی برخلاف تبلیغاتی که می‌شد در خصوص اینکه اسلام اجازه حضور زنان را درعرصه‌های اجتماعی نمی‌دهد؛ امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی شرایط حضور زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی را فراهم کرد و امروز زنان به تناسب توانمندی‌ها و ویژگی‌های خاصی که دارد در عرصه‌های مختلف مسئولیتی حضور دارند.

فراهم بودن زمینه فراگیری علم و دانش، حضور در مراکز دانشگاهی و علمی، عرصه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و صنعتی و در یک کلام درخشیدن زنان در عرصه‌های مختلف همه و همه مولود اندیشه‌های امام راحل است.

حجاب مانع از مسئولیت اجتماعی زنان نشد

از نظر شفیعی رفتار عملی امام خمینی (ره) این تبلیغ سو را که حجاب، پوشش و عفت زن مانع از ایفای مسئولیت و نقش مثبت اجتماعی آنان می‌شود را از بین برد و با تاکید بر حجاب و حفظ عفت زنان این فرصت را فراهم کرد تا بتوانند در جامعه حضور جدی پیدا کنند.

او یادآور می‌شود: تجربه نیز نشان می‌دهد هرچه زنان عفیف‌تر، پاکدامن‌تر و پوشیده‌تر در فضای اجتماعی حضور پیدا کنند تاثیر و نقشی که می‌توانند در خدمت به جامعه ایفا کنند بیشتر است و به این صورت امام خمینی (ره) این نظریه غلط و تبلیغی غرب در خصوص زنان را خنثی و ابتر کرد.

امام خمینی (ره)؛ احیاگر هویت زن در قرن معاصر

تاریخ انقلاب اسلامی این موضوع را نشان داد که زن‌ها با حفظ هویت دینی، اخلاقی و اعتقادی خود می‌توانند نقش ارزشمندی را در جامعه ایفا کنند.

زنان مسلمان ایرانی با هوش و درایتی که داشتند توانستند با درک درست پیام امام راحل متحول شوند و حتی کسانی که پیش از پیروزی انقلاب تحت تاثیر فضای حاکم آن رژیم بودند نیز با انقلاب اسلامی دچار تحول و در عرصه‌های مختلف وارد صحنه شدند.

زنان ایرانی ندای خمینی کبیر را شنیدند و در آن روزگار فرزندان خود را در آغوش می‌گرفتند و پیشاپیش مردان در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کردند بسیاری از آنها مجروح و به شهادت رسیدند، در دوران هشت سال دفاع مقدس زن‌ها پا به پای مردان در صحنه حضور داشتند و با تربیت فرزندانی متعهد نشان دادند زن مسلمان ایرانی پیش از انقلاب باانقلاب اسلامی و به واسطه تفکر نوین بنیانگذار انقلاب اسلامی متحول شده و حضور فعال و زنده در عرصه‌های مختلف اجتماعی دارد.

از نظر معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران بوشهر اسلام با ظهور خود در شبه جزیره عربستان کمک فراوانی به ارتقاء جایگاه انسانی مردان و زنان کرد و بیش از آنکه به مردان خدمت کرده باشد به زنان و اصالت هویت آنها کمک کرد و انقلاب اسلامی ایران که در امتداد اسلام ناب محمدی (ص) به عرصه ظهور رسیده است این دیدگاه را تایید می‌کند.

فاطمه مجاهد معتقد است: امام خمینی (ره) نگاه متعالی و ارزشی به زن و جایگاه او در خانواده و جامعه داشتند و همواره بر روی ۲ اصل مهم شامل تلاش برای رسیدن زن به حق انسانی و حقیقی و شکوفایی استعدادهای زن که بتواند به صورت انسان کامل در جامعه ظاهر شود فرهنگ‌سازی کردند.

به اعتقاد مجاهد سیره عملی امام خمینی (ره) در خانواده و عاشقانه‌هایی که با همسرشان داشتند نشان می‌دهد که یک انسان در اوج سیر و سلوک عارفانه و مبارزه‌های سیاسی با استکبار جهانی همچون مقتدای خود علی بن ابیطالب (ع) با همسر خود چگونه تعامل داشته باشد.

مجاهد می‌گوید: از میان نقش‌ها و وظایف مهم فردی، اجتماعی و خانوادگی که امام برای زن ایرانی اسلامی متصور است مهمترین و برجسته‌ترین وظیفه را تربیت نسل آینده می‌داند ایشان معتقد است مادری که فرزند خود را با شاخصه‌های اسلامی پرورش می‌دهد و تقدیم جامعه می‌کند برای او از هر چیزی با ارزش‌تر است.

به اعتقاد مجاهد آنچه امروز مهم است اینکه تمام دنیا مواضع اسلام و انقلاب را به جایگاه متعالی و رفیع زن بداند که تا حدودی این بیداری و آگاهی ایجاد شده و خیل عظیمی از دختران در غرب به محض آشنایی نسبی با این دیدگاه متعالی به اسلام گرایش پیدا می‌کنند و ما این بیداری اسلامی را مدیون قیام و اندیشه امام راحل هستیم.

آنچه از نگاه امام خمینی (ره) برمی‌آید اینکه ایشان نگاه عجیبی به کرامت زنان دارند و معتقد بودند این زن است که با تربیت صحیح انسان می‌سازد و اگر زنان شجاع و انسان ساز از ملت‌ها گرفته شوند به طور قطع به شکست و انحطاط کشیده می‌شوند.

امام راحل زن را تنها جزیی از آحاد جامعه نمی‌دانند و با مطالعه اندیشه‌های ایشان؛ زن بعنوان رکن رکین جامعه معرفی می‌شوند.

به گزارش چغادک نیوز به نقل از ایرنا، مطالعه تفکرات حضرت امام خمینی (ره) درباره نقش زن در فضای تربیتی و حضور در اجتماع نشان می دهد که ایشان با تاکید بر جایگاه رفیع زن، بر تحولات فکری و روحی این قشر پس از انقلاب برای تربیت نسلی در تراز اسلامی و زیست عفیفانه در فضای کسب و کار تاکید دارد و انقلاب اسلامی را زمینه ای برای خارج کردن نگاه ابزاری به زنان ان چنان که در رژیم طاغوت پهلوی و غرب بوده و است را می داند.

 

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false