×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
false
true
پانزدهمین مجلس ایرانشهر در تنگستان برگزارشد

به گزارش چغادک نیوز_فرخ فاسمیان:عبدالرحمن برزگر دبیر این همایش ادبی فاخر، ضمن تشکر از شرکت کنندگان و علاقمندان به زبان و ادبیات فارسی گفت: با توجه به نشست های متعدد تخصصی و رایزنی های فراوان و تاکید در امسال، تصمیم گرفته شدتا موضوع پانزدهمین سالانه بهار تنگستان را به حوزه تمدنی ایران بزرگ تحت عنوان«مجلس ایرانشهر» اختصاص دهیم.

برزگر گفت: تنوع در آئین ها و سنت های نیاکان، ما را بر آن داشت که ابتدا ، اشتراکات فرهنگی را در شعر پارسی که جلوه گاهی از ماهیت یکپارچگی ایران بزرگ است را دست مایه اصلی مجلس ایرانشهر قرار دهیم، از این روی با دعوت از ادیبان و فردوسی پژوهان کشورهای پاکستان، افغانستان و ایران و همچنین سفیر و رایزنان فرهنگی کشورهای ازبکستان و تاجیکستان مجلسی برای هم آوایی و همرنگی ایران در مرزهای سیاسی و فرهنگی برگزار نمائیم.

دبیر همایش بهار تنگستان در پاسخ به این سوال که با توجه به ظرفیت های حوزه تمدنی ایران، آیا می توانیم بار دیگر شاهد یکپارچگی فرهنگی شویم.؟ گفت: یکپارچگی فرهنگی محصول سالها تلاش در این عرصه است، ادیبان و شعرای بی بدیلی پا به عرصه وجود گذاشته اند تا ما اکنون برخود ببالیم که زبان فارسی به مدد فردوسی، رودکی در کشورهای آسیای میانه، پاکستان و بخشی از هند و کشمیر تکلم و در مدارس تدریس می شود.

برزگر درادامه گفت: نه تنها زبان بلکه آئین ها و از جمله مراسم عیدنوروز این پیوند را عمیق و ناگسسته ترنموده است؛و ما نیز به لطف تنوع آئین در حوزه تمدنی بزرگ می توانیم اشتراکات خود را تقویت و مطالبات جهانی داشته باشیم. لذا بر این باوریم که مهندسی فرهنگی و در ادامه شناسایی ظرفیت های استان می تواند حوزه تمدنی ایران بزرگ را در پیدا و پنهان تاریخ فراموش شده منطقه و حتی کرانه خلیج فارس باز یابی شود.
برزگرافزود: شهرستان تنگستان با ۱۰۳ روستا و ۳ شهر نیازمند داشتن «مرکز پایش و مطالعات روستایی» است تا بتواند تاریخ گذشته و افق پیش روی را مطالعه و مستند کند، البته تاسیس «بنیاد تنگستان شناسی» از مطالبات جدی مورخین و فرهیختگان این شهرستان است.

عبدالرحمن برزگر با اشاره به بخش های جانبی این همایش افزود: امسال با ابداع طرحی نو از هنرمندان خوشنویس، نویسنده و عکاس شهرستان تنگستان با بر پایی غرفه کتابت سروده های فردوسی بزرگ، بر پایی نمایشگاه آثار نویسندگان هم استانی و همچنین برگزاری اردو و نمایشگاه عکس بهره بردیم.
برزگر درپایان اظهارداشت: که خانواده بزرگ زنده یاد غلامعلی خلیلی توانسته اند در روستای گاهی از توابع شهرستان تنگستان، طی پانزده سال به جهت یادبود از رسوم اجدادوپدران خود با برگزاری نشست های مختلف ادبی چراغ فروزنده فرهنگ و هنر این مرز و بوم را فروزان تر نمایند، از این روی جا دارد از آقای خضر خلیلی به نمایندگی خانواده و مردم دوست داشتنی دهستان بوالخیر صمیمانه تشکر نمایم. آری می توانیم مجلس ایرانشهر را در جای جای استانمان به صورت خاص وویژه فرهنگ همان شهر وروستا ،برگزار نمائیم.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false