×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
false
true
جدیدترین اخبار کرونا در ایران| افزایش ۳۵درصدی موارد بستری/ ثبت رکوردهای تازه در پایتخت/ خبری از مجوز تردد نیست+ نقشه و نمودار

به گزارش چغادک نیوز، درحالی که اوایل هفته آمارها شرایط بهتری نسبت به گذشته را نشان می‌دادند انتشار آمارهای رسمی همه‌گیری در پیک پنجم روز گذشته همه را شوکه کرد به‌خصوص اینکه برای اولین بار در سال ۱۴۰۰ پایتخت رکورد تازه‌ای در دوره پاندمی با ویروس دلتا ثبت کرد.

بررسی آمارهای رسمی در زمینه همه‌گیری کرونا نشان می‌دهد روند صعودی شاخص‌های مختلف نسبت به هفته گذشته دوباره سرعت گرفته است و در همین زمینه برخی از کلان‌شهرها از جمله تهران رکوردهای تازه‌ای را همان‌طور که قبلاً کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند ثبت کرده‌اند، به‌عنوان مثال علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران روز گذشته اعلام کرد: مجموع بیماران بستری کرونایی در تهران برای اولین بار از مرز ۷۶۴۰ نفر گذشت.

این اظهار نظر درحالی مطرح شده است که تأیید فعالیت ویروس دلتا در سراسر ایران با قدرت سرایت و بیماری‌زایی بالا عاملی در بروز نگرانی نه‌تنها میان هموطنان بلکه مسئولان مربوطه نیز بوده است و دائم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی به هموطنان برای مدیریت کم‌هزینه‌ پیک پنجم هشدار داده‌اند.

نکته نگران‌کننده‌تر اینجاست که در همین دوره که اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعیین‌کننده است می‌بینیم بررسی‌های رسمی نشان می‌دهد میزان رعایت پروتکل‌ها میان هموطنان به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است و کارشناسان در این زمینه معتقدند به‌دلیل طولانی شدن پیک چهارم در واقع بیماری کرونا برای مردم عادی شده و بسیاری را نسبت به خطرات موجود بی‌تفاوت کرده است.

در این زمینه معاون وزیر بهداشت رسماً اعلام کرد: کاهش میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور در زمان حاضر در طول ماه‌های اخیر بی‌سابقه بوده و هم‌اکنون به ۴۸ درصد رسیده است و استان‌های گیلان، البرز، یزد، کرمان، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دارای پایین‌ترین میزان عمل به دستورالعمل‌‌های بهداشتی در کشور هستند.

سیما لاری در ادامه تأکید کرد: امیدواریم با همکاری جدی دستگاه‌های اجرایی در اعمال محدودیت‌ها و تقویت همکاری مردم کشورمان با پرسنل نظام سلامت در عمل به توصیه‌های مؤکد بهداشتی شاهد توقف روند رو به رشد بیماری در کشور باشیم.

لاری درباره شرایط همه‌گیری پیک‌پنجم نیز افزود: در هفته‌ای که گذشت تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت در کشور با افزایش حدود ۲۵درصدی مواجه بوده است. همچنین در این هفته با افزایش حدود ۳۵درصدی در تعداد بیماران بستری مثبت و افزایش ۱۸٫۵درصدی در تعداد بیماران فوت‌شده کووید۱۹ مواجه بودیم.

وی ادامه داد: در همین دوره زمانی  استان‌های ایلام، کرمان، یزد، مازندران و هرمزگان به‌ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد بستری مثبت در کشور بودند.

معاون وزیر بهداشت گفت: همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، هرمزگان و البرز به‌ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد مرگ‌ومیر ناشی از کووید۱۹ بودند.

موج پنجم نگران‌کننده‌تر از پیک قبلی

در همین زمینه کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آغاز ثبت رکوردهای تازه پیک پنجم با ویروس دلتا معتقدند: افزایش شاخص‌های همه‌گیری در ۴۸ ساعت گذشته حکایت از این دارند که در پیک پنجم احتمالاً فراز و فرودهای بسیاری داریم که این امواج سینوسی می‌توانند در نهایت روند کلی را مشخص کنند؛ اما نکته اینجاست که نوع ویروس دلتا و کاهش سطح توجه مردم به پروتکل‌ها می‌تواند نهایتاً مشکلات را گسترده و مدیریت را بسیار سخت‌تر از گذشته کند.

این گروه تأکید دارند: با درنظر گرفتن اینکه در بخش واکسیناسیون ضعیف عمل شده است، به‌نظر می‌رسد خیز پنجم از نظر دامنه، سرعت، شتاب و میزان درگیری نسبت به چهار خیز قبلی به‌شدت نگران‌کننده باشد و مشکلات بسیار بیشتری به نظام بهداشت و درمان ایران تحمیل کند که برای جلوگیری از شکل‌گیری این بحران باید از همین امروز برنامه جدی داشته باشیم و هموطنان نیز مثل پیک اول همراه‌ مسئولان باشند و از عادی‌انگاری جداً خودداری کنند.

از سوی دیگر افزایش روند بیماری در سراسر ایران عاملی شده است برای تکمیل ظرفیت مراکز درمانی در برخی مراکز درمانی به‌خصوص مراکز درمانی کلان‌شهرها که این روند با درنظر گرفتن سیر صعودی مراجعه بیماران به این مراکز نهایتاً به کاهش کیفیت ارایه خدمات درمانی به بیماران منجر می‌شود مشکلی که به‌گفته مسئولان اکنون در تهران آغاز شده است.

در این زمینه علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران با تأکید براین‌که آرایش اجرایی کشور متناسب با مقابله با کرونا نیست، گفت: در زمان حاضر تخت‌های بیمارستان‌های تهران در حال پر شدن است و بیش از ۵۰۰ بیمار کرونایی در اورژانس بیمارستان‌های تهران در انتظار بستری شدن هستند.

به‌گفته زالی تا ظهر روز گذشته مجموعه تعداد بیماران بستری‌شده کرونایی در تهران به هفت هزار و ۶۴۰ مورد رسید که هزار و ۸۴۴ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند این درحالی است که از ابتدای هفته تا ظهر روز قبل مراکز درمانی پذیرای ۱۳۰۰ بیمار جدید کرونایی بوده‌اند که ۲۴۳ مورد بدحال بودند و مستقیماً در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند.

این مقام مسئول تصریح کرد: نگرانی اصلی درباره شرایط بیماری ۱۷۲۰۰ مورد بیمار سرپایی است که در همین دوره به مراکز درمانی تهران مراجعه کرده‌اند و از این تعداد ۴۰۰۰ در بخش بهداشت و ۱۳۰۰۰ نفر در بخش درمان ثبت شده‌اند و نگاه آماری دقیق به این اعداد حکایت از ثبت رکوردهای جدید در تهران طی چند روز آینده دارد.

زالی ابراز کرد:  در زمان حاضر در تهران کلینیک‌های سرپایی و بستری موقت را راه‌اندازی کردیم و هر شب در تهران حدود ۲۰۰۰ بیمار در آنجا تحت درمان قرار می‌گیرند تا به این ترتیب بتوانیم پاسخ مناسبی به تقاضای دریافت خدمات بدهیم، اما تا این لحظه براساس آمارها ۵۲۰ بیمار در بخش اورژانس مراکز درمانی تهران منتظر خالی شدن تخت برای بستری و دریافت خدمات دوران درمانشان هستند.

اهمیت جلوگیری از جابه‌جایی جمعیت

در همین حال یکی از تعیین‌کننده‌ترین نکات در مدیریت پیک پنجم بخصوص با گسترش فعالیت ویروس دلتا در گوشه و کنار کشور این است که جابه‌جایی جمعیت به حداقل ممکن برسد تا به این وسیله مانع از شکل‌گیری خوشه‌های تازه بیماری و گسترش تعداد بیماران به‌صورت تصاعدی باشیم.

اما با توجه به فرارسیدن تعطیلات این هفته و کاهش قابل توجه سطح توجه هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی مسئولان مربوطه ظاهراً تصمیم‌گرفته‌اند این‌بار برای جلوگیری از جابه‌جایی گسترده جمعیت محدودیت‌های سختگیرانه‌تری داشته باشند که یکی از آنها را می‌توان ممنوعیت ورود مسافر به جزیره قشم عنوان کرد.

به‌گفته کارشناسان این سیاست اگرچه دیر اتخاذ شده است اما با درنظر گرفتن اهمیت جلوگیری از سفر‌های غیرضروری مردم می‌تواند کمکی به مدیریت بهتر در اقصی‌نقاط کشور شناخته شود رویکردی که ظاهراً مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا هم  این‌بار درنظر دارند چون تصمیم بر این شده است که نه‌تنها از فردا مجوز تازه‌ای حداقل از استان تهران برای سفر به سایر استان‌ها صادر نشود بلکه تا روز ۴ مرداد ۱۴۰۰ همه مجوزهای صادرشده قبلی نیز فاقد اعتبار خواهند شد.

در این زمینه مسئولان پلیس راه و نیروی انتظامی به تمام هموطنان تأکید کرده‌اند که درصورت بی‌توجهی به محدودیت‌های ایجادشده نه‌تنها رانندگان متخلف اعمال قانون می‌شوند بلکه ملزم به بازگشت به مبدأ سفر نیز خواهند بود بنابراین تا بهبودی شرایط همه‌گیری کرونا بهترین راهکار این است که تصمیم به سفر گرفته نشود.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: بررسی آماری آخرین وضع بیماری کرونا در استان سمنان از دو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان و شاهرود، نشان می‌دهد که تا روز ۲۷تیرماه امسال، ۴۳هزار و ۸۱۷مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.

وی افزود: از این تعداد، تاکنون ۱۱هزار و ۵۸۲نفر از بیماران با تلاش کادر بهداشت و درمان در سراسر استان سمنان بهبود یافته‌اند و متأسفانه، یک هزار و ۱۵۲نفر نیز قربانی کرونا شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان عنوان کرد: بررسی آمارهای منتهی به ۲۷تیرماه نیز از شرایط خاص همه‌گیری این ویروس در سراسر استان سمنان حکایت دارد.

دانایی گفت: در آخرین آمار ارائه‌شده قبل از ۲۷تیرماه در استان سمنان، ۱۶۴مورد قطعی ابتلا به بیماری کرونا شناسایی شده است.

وی بیان کرد: هم‌اکنون ۲۸۶نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹در بیمارستان‌های استان سمنان بستری هستند و در زمان منتهی به ۲۷تیرماه، ۴۵نفر از بیماران از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: شمار قربانیان کرونا در آمارهای منتهی به ۲۷تیرماه در استان سمنان، سه نفر اعلام شده است.

استان اصفهان

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۲۲۷۸ نفر بودند که  ۱۰۸۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونا ۲۸۸ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت ۱۸۵ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵۰۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد  ۲۱۳ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۷ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵  نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

در همین حال، رئیس مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی کودکان امام حسین(ع) اصفهان با اشاره به اینکه موج پنجم کرونا گریبانگیر کودکان هم شده است، اظهار داشت: روند ابتلا به کرونا در اصفهان صعودی و رو به بالاست و وضعیت کرونا در کودکان مبتلا به این بیماری به دو صورت وضعیت حاد و دیگری وضعیت تاخیری یا سندروم حاد التهاب چند سیستمی رخ می‌دهد.

حسین معمارزاده افزود: وضعیت کنونی بیمارستان امام حسین(ع) به گونه‌ای است که سه بخش از بیمارستان به صورت کامل در اختیار بیماران کرونایی است و این سه بخش شامل قسمتی از اورژانس، قسمتی از بخش آی سی یو و یک بخش سی تخته اطفال است.

وی با بیان اینکه روند صعودی بیماران مبتلا به کرونا در استان که ناشی از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی هم‌استانی‌ها است، گفت: پیش بینی می‌شود در روزهای آتی بخش‌های دیگر بیمارستان نیز به بیماران کرونایی تعلق می‌گیرد.

 رئیس مرکز آموزشی درمانی فوق تخصصی کودکان امام حسین(ع) اصفهان ادامه داد: این ذهنیت که کودکان مبتلا به بیماری کرونا نمی‌شوند یا در صورت مبتلا شدن به کرونا آسیب جدی نمی‌بینند، ذهنیتی باطل و اشتباه است و علائم بیماری دلتا کرونا در کودکان مخفی و گول زننده‌ است.

وی تصریح کرد: ممکن است در کودکان زیر یک سال که مبتلا به کرونا شده‌اند با افزایش تعداد تنفس همراه باشد و یا کودکی با سختی هنگام نفس کشیدن همراه باشد، کبودی زبان، گود رفتن زیر چشم‌ها، شیر نخوردن، گیجی و ارتباط برقرار نکردن کودکان، داشتن تب طولانی و چند روزه و تشنج نیز می‌تواند از دیگر نشانه‌های کودکان مبتلا به کرونا باشد.

معمارزاده در توصیه‌ای به پزشکان و خانواده‌ها اظهار داشت: پزشکانی که با بیماران با علائم مذکور روبرو می‌شوند باید تجربه کامل و کافی داشته باشند و به درستی بیماری کرونا را از دیگر بیماری‌ها تشخیص دهند.

وی افزود: با چهره‌های مختلفی از بیماری کرونا در استان مواجه هستیم که همه گول زننده هستند و خانواده‌ها نیز به محض مشاهده علائم وخیم بیماری سریعا به مراکز درمان مراجعه کنند و  به محض مشاهده کودک با علائم سرماخوردگی و تب و تشنج و غیره سریعا به مراکز درمان مراجعه کنند و بیمارستان امام حسین(ع) برای کودکان زیر ۱۵ سال آماده خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی است.

استان کرمان

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان،  حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه تا هفته آینده واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال در استان به اتمام می‌رسد اظهار داشت: طبق مکاتبه استاندار کرمان با وزارت بهداشت و موافقت این وزارتخانه به‌زودی سن تزریق واکسن در استان کرمان همانند استان سیستان و بلوچستان به ۵۰ سال خواهد رسید.

وی با عنوان اینکه تاکنون ۳۲۳ هزار دوز واکسن وارد استان شده که از این تعداد ۱۵۸هزار دوز مربوط به دانشگاه علوم پزشکی کرمان است گفت: تا کنون نزدیک به صدهزار نفر دوز اول و ۳۷ هزار نفر نیز هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان موجودی امروز واکسن در استان کرمان را ۲۱ هزار دوز اعلام کرد و افزود: تا ظهر امروز یکشنبه ۲۷ تیر ۲۰ هزار دوز دیگر به استان وارد می‌شود که مطابق با ثبت نام انجام شده در همه استان تزریق انجام خواهد شد.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۹۴۷ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۴۸۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۸۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۹۲ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۸۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۲۷ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۶ هزار و ۳۳۲ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۳۲۱ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۱۹۱ هزار و ۲۹۷ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۷۵ هزار و ۸۶۱ مورد است.

استان قزوین

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، پیمان نامدار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه آمار روزانه بستری‌های کرونایی ۲۰ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: در حالی که روز قبل ۸۰ بستری کرونایی جدید داشتیم، در ۲۴ ساعت اخیر این آمار به ۹۶ نفر رسیده است و از طرفی آمار بیماران بدحال کرونایی زیر دستگاه ‌کمک‌تنفسی (ونتیلاتور) در بخش مراقبت‌های ویژه ۱۵ درصد (۳ نفر) از روز پیش کمتر شده است.

وی همچنین با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی آمار مبتلایان روزانه کرونایی در استان قزوین اضافه کرد: طی شبانه‌روز اخیر ۲۲۲ مورد قطعی ابتلای جدید در سطح استان قزوین شناسایی شده است که از دیروز ۱۲۲ نفر کمتر است. با این حال روند ابتلاهای کرونایی همچنان به شدت سینوسی است و این آمار به طور قطع باز هم جابه‌جا خواهد شد.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین در ادامه از صفر شدن مرگ‌ومیرهای کرونایی در ۲۴ ساعت اخیر خبر داد و گفت: در ضمن آمار بیماران بهبودیافته ما نسبت به روز قبل ۳۲ درصد (۲۱ نفر) افزایش یافته و به ۶۵ نفر رسیده است و آمار بیماران بدحال ما هم ۱۶ نفر است که البته نوسان در هر آمار را در روزهای آینده خواهیم داشت.

نامدار ادامه داد: با توجه به جهش قابل توجه آمار بستری‌های روزانه کرونایی آمار مجموع بستری‌های کرونایی فعلی در استان قزوین به ۴۰۷ نفر رسیده که ۲۰ نفر بیشتر از روز گذشته است و در نهایت بعد از چند ماه تخت‌های ویژه بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها ما پر شد و از امروز پذیرش بیماران کرونایی در پلن B را آغاز کرده‌ایم که احتمالاً این روند افزایشی حالا حالاها استمرار خواهد داشت.

استان بوشهر 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری با اشاره به روند صعودی مبتلایان به بیماری ‌کرونا در استان بوشهر اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته با تست ۲ هزار نفر ۶۰۰ نفر مبتلای جدید شناسایی شد که بخشی از آنها بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه روند افزایشی بستری‌ها در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان ادامه دارد گفت: تخت‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر در حال تکمیل است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از بستری ۴۸۵ نفر در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: روز گذشته ۱۳۲ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ابتلای ۸۰ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۴۸ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه استان بوشهر بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۱۲ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با اشاره به ثبت ۹ فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا در روز گذشته خاطر نشان کرد: ۶ آقا و ۳ خانم ابتلا به کرونا روز گذشته جان‌‌باخته و اکنون تعداد فوتی‌های استان بوشهر به یک‌هزار و ۳۳۷ نفر رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۶۰ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند تأکید کرد: برای کنترل بستری‌ها و مبتلایان به کرونا نیاز به تشدید رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌ها در استان است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از تسریع روند واکسیناسیون در استان بوشهر خبر داد و با بیان اینکه تزریق واکسن به گروه سنی ۵۰ سال به بالا آغاز شده است گفت: جمعیت بالای ۵۰ سال این استان ۸۵ هزار نفر و این درحالی است که تاکنون ۶۷ درصد از جمعیت افراد بالای ۶۰ سال در این استان واکسن دریافت کرده‌اند.

وی افزود: برای تسهیل و روان‌سازی عملیات واکسیناسیون ۲ مرکز به شمار مراکز شهرستان‌های بوشهر و دشتستان اضافه شده و اکنون مراکز تجمیعی تزریق واکسن در استان بوشهر به ۱۵ مرکز افزایش یافته است.

استان گلستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، سویه دلتا در استان‌های مختلف از جمله گلستان غالب شده است و در عین حال گلستان را به یکی از مناطقی تبدیل کرده بیشترین شدت شیوع بیماری را دارند.

عدم اقدامات مراقبتی و بهداشتی در مبادی ورودی استان گلستان، نبود نظارت کافی بر ناوگان حمل و نقل عمومی و تردد آنها به ویژه به استان سیستان و بلوچستان که یکی از کانون‌های اصلی درگیری با سویه دلتا بود و همینطور کاهش شدید رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم دست به دست هم داد تا موج پنجم شیوع کرونا، مسری‌تر و خطرناک‌تر از موج‌های قبلی همه استان را در بربگیرد.

گسترش شیوع کرونای دلتا در استان سبب شد در مدت چند روز، وضعیت در همه شهرهای استان قرمز شود و فقط گمیشان وضعیتی نارنجی دارد که در رنگ‌بندی‌های جدیدی که به زودی اعلام می‌شود احتمال اینکه این شهرستان هم وارد وضعیت قرمز کرونایی شده باشد، بسیار زیاد است.

نگرانی این روزها  در استان گلستان به ویژه در منطقه ترکمن صحرا و مناطق اهل سنت نشین، برگزاری مراسمات عید قربان است. اهل سنت استان گلستان چند روز به مناسبت عید قربان، مراسمات مختلفی را از جمله دیدو بازدید عید دارند که می‌تواند به شعله‌ورتر شدن آتش کرونا منجر شود.

عبدالرضا فاضل، طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعلام کرد: با بستری ۵۷ بیمار جدید، تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ که در مراکز درمانی استان بستری هستند، به ۸۷۱ نفر رسیده است.

به همان نسبت به که شیوع بیماری گسترش پیدا کرده و تعداد مبتلایان بیشتر شده، تعداد بیماران بدحال نیز افزایش پیدا کرده است. براساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی استان ۱۱۲ بیمار کرونایی در بخش‌های آی سی یو بیمارستان‌ها بستری شده و تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند و حال ۳۹ بیمار نیز کاملا وخیم بوده و به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.

واکسیناسیون گروه‌های هدف هم در استان ادامه دارد و تاکنون ۸۳ هزار و ۵۹۶ نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و نوبت دوم واکسن هم به ۳۵ هزار و ۸۶۱ گلستانی تزریق شد.

دانشگاه علوم پزشکی استان همچنین تأکید کرده افراد بالای ۶۰ سال باید برای واکسیناسیون در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام و بعد از دریافت پیامک، طبق نوبت به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کنند.

استان هرمزگان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس در خصوص آخرین آمار بیماری کرونا در این استان اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۳۶۰۳۲۴ بوده که روزانه‌ی اکثر تست‌ها مثبت و بیماریابی می‌شود.

وی افزود: حجم بیماران بستری افزایش یافته و در حال حاضر ۸۱۷ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

نوروزیان گفت: از این تعداد ۱۱۶ بیماری در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وض ۱۵ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر با افزایش نگران کننده بیماران قرنطینه خانگی مواجهیم به طوری که در حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ بیمار در منازل خود تحت قرنطینه قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۵ بیمار دیگر شامل ۳ مرد و ۲ زن در محدوده سنی ۳۴ الی ۹۱ سال از شهرستان‌های بندرعباس، قشم، رودان (دو نفر ) و سیریک را گرفت و شمار جان باختگان به ۱۵۵۵ نفر رسید.

استان گیلان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، خیز پنجم کرونا در استان گیلان با شدت و سرعت در حال همه‌گیری است و شمار بیماران سرپایی و بستری‌شدگان کرونایی همچنین فوت‌شدگان ناشی از کرونا در این استان رو به افزایش است.

 طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۱۱۵ بیمار کرونایی روز گذشته به آمار افزوده شده‌اند و تعداد بستری‌شدگان کرونایی در گیلان به بیش از ۵۳۲ نفر رسید.

 طبق آخرین وضعیت رنگ‌بندی در استان گیلان در حال حاضر ۶ شهرستان این استان در وضعیت قرمز، ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

 اگرچه شیوع گونه‌های جهش یافته کرونا در گیلان یکی از علل افزایش آمار است اما میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز در این استان به شدت کاهش یافته است.

 به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برخی از شهرهای استان گیلان به زیر ۳۰ درصد رسیده است و مردم در اکثر نقاط استان روند عادی‌انگاری را در پیش گرفته‌اند.

 البته در برخی از نقاط گیلان میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از میانگین کشوری نیز پیشی گرفته است و اکنون میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرستان لنگرود بیش از ۵۰ درصد است.

کاشان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۴۴ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و هشت بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۱۵ و حداکثر ۸۹ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار ۱۸ و حداکثر ۸۸ ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۲۹۷ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۲۵۹ بیمار در شهرستان کاشان و ۳۸ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند.

وی از بستری ۴۰ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک آقا ۸۳ ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۲۶۷ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۴۱۱ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون یک هزار و ۳۵۷ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان اردبیل

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل با اشاره به جان باختن یک نفر دیگر و بستری شدن ۸۲ مبتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و اظهار داشت: تعداد بستری‌های جدید و بیماران بدحال نیز در حال افزایش است.

وی با اشاره به حاکمیت شرایط بحرانی در استان افزود: شمار کل جان باختگان ثبت شده کرونا در استان اردبیل یک هزار و ۸۵۹ نفر، تعداد بستری‌های همزمان ۳۲۲ نفر و تعداد بیماران بدحال بستری در آی سی یو ۶۸ نفر رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل ادامه داد: براساس‌ آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستان اردبیل در وضعیت قرمز، شهرستان های پارس آباد،  مشگین‌شهر و خلخال در وضعیت نارنجی و شهرستانهای گرمی، بیله سوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.

حبیب‌زاده از اعمال محدودیت‌های جدید در استان خبر داد و بیان کرد: با توجه به حاکمیت شرایط کرونایی، وضعیت خاصی در منطقه حاکم شده و محدودیت‌هایی در این زمینه اعمال می‌شود.

 مسعود امامی‌یگانه، فرماندار اردبیل نیز در جلسه ستاد کرونای شهرستان اردبیل اظهار کرد: به دلیل شرایط قرمز کرونایی فعالیت تالارها از فردا در شهرستان اردبیل تعطیل می‌شود و تالارهایی که رعایت نکنند پلمب می‌شود.

وی گفت: فعالیت اصناف و بازار و مراکز خدماتی و پاساژها منوط به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است و اگر این مراکز هم دستور‌العمل‌های بهداشتی را رعایت نکنند مجبور به تعطیلی این مراکز خواهیم بود.

وی افزود: متاسفانه آمار رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و زدن ماسک در شهرستان اردبیل پایین آمده که این امر نگران کننده است واقشارمختلف مردم باید به رعایت دستورالعمل های بهداشتی پایبند باشند.

فرماندار اردبیل افزود: فعالیت رستوران‌ها واغذیه فروشی‌ها و بستنی فروشی‌ها به صورت بیرون برخواهد بود.

امامی یگانه گفت: تاکنون ۶۱ هزار ۴۵ دوزواکسن به گروه‌های اولویت دار درشهرستان اردبیل تزریق شده است و روند تزریق واکسن درشهرستان شتاب می گیرد ودیروز رکورد تزریق واکسن درشهرستان اردبیل با تزریق ۲هزارو ۴۵۰ دز شکسته شد.

استان فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   شیراز  ، شمار شهرهای قرمز در سراسر کشور رو به افزایش است و خبر از یک بحران سراسری می‌دهد، استان فارس نیز استثنا نیست و شرایط رو به سمت بحرانی شدن است به ویژه اینکه سویه هندی ویروس در این استان و به ویژه شهرستان‌های جنوبی روندی صعودی دارد.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده و به گفته‌ عبدالرضا قاسم‌پور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مقابله با کرونا ۱۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۶ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۷ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

وی از اجرای محدودیت‌ها تا پایان هفته در بخش‌های خودرویی، آموزش، فرهنگی، اجتماعی و اداری در بحث دوری کاری کارکنان دولت خبر داد همچنین اعلام کرد که نظارت شدیدتری هم برای اصناف به ویژه رستوران‌ها، اماکن شلوغ، نانوایی‌ها انجام و تعدادی هم روزانه پلمب می‌شود.

در همین راستا نیز دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام جان باختن ۱۲ هم استانی دیگر مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری را چهار هزار و ۹۶۰ نفر عنوان کرد که این آمار روزانه در حال افزایش است.

بر این اساس از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۲۴ هزار و ۷۲۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، ۲۹۶ هزار و ۵۸۴ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۲۰ هزار و ۵۱۰ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۰ هزار و ۴۳۹ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون ۳۱۷ هزار و ۲۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

طی ۲۴ ساعت ۳۶۱ بیمار جدید مبتلا به کروناویروس در سطح بیمارستان‌های استان بستری شدند و هم اکنون ۲ هزار و ۱۵۸ نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۲۱۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز سن ابتلا و مرگ ناشی از کروناویروس در حال کاهش است، به طوری که بیشتر مبتلایان و جانباختگان ناشی از این بیماری را افراد زیر ۵۰ سال تشکیل می‌دهند، بنابراین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بر همه واجب و لازم است.

استان لرستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مریم کوشکی صبح امروز در رابطه با آخرین وضعیت ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی در استان لرستان اظهار داشت: با اضافه شدن ۴۳۴ بیمار جدید به مبتلایان کرونا مجموع این بیماران در استان به ۱۲۶ هزار و ۸۴۱ نفر افزایش یافته است.

وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ بیمار دیگر به دلیل ابتلا به کرونا فوت کردند که با احتساب این دو نفر مجوع فوتی‌های ناشی از این بیماری در استان لرستان به هزار و ۹۵۹ نفر افزایش یافته است.‌

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون ۵۰۷ بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های لرستان بستری و تحت مراقبت هستند روز گذشته نیز  ۴۹۶ بیمار بستری بودند.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان تاکنون ۳۹۸ هزار و ۵۶۳ نمونه برای انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال شده که به ۳۹۳ هزار و ۸۱۳ مورد پاسخ داده شده و جواب ۲۶۶ هزار و۹۷۰ مورد منفی گزارش شده است.

درحال تکمیل… .

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false