×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
false
true
علل رکود در بازار مسکن/ خودداری از فروش ساختمان های ساخته شده توسط سازندگان/ تسهیلاتی که درد اجاره نشینان را درمان نکرد!

اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه ما و به خصوص نسل جوان"، جزو برنامه‌های دولت تدبیر و امید بوده که از سوی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در دوران انتخابات، اعلام شد ولی در مقام عمل تا کنون نه تنها اقدام موثری در این راستا صورت نگرفته بلکه رکود در بخش مسکن بسیار مشهود و چشمگیر شده است.

به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از  پایگاه خبری تحلیلی بیرجندرسا به نقل از دانا," اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه ما و به خصوص نسل جوان"، جزو برنامه‌های دولت تدبیر و امید بوده که از سوی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در دوران انتخابات، اعلام شد.

 پس از افزایش قیمت مسکن در اواخر سال گذشته و شروع سال جدید، بازار مسکن در یک ماه گذشته در رکود بی سابقه ای فرو رفته، به طوری‌که تعداد معاملات مسکن کاهش یافته و از تعداد خریداران در بازار هم کاسته شده است.

مسئله مسکن و ارائه تسهیلات برای خانه دار شدن مردم همواره در دوران انتخابات جزو وعده های کاندیدای انتخاباتی بوده است. در دولت نهم و دهم  طرح مسکن مهر  توانست تعداد زیادی از خانوار ها را صاحب خانه کند،اما به محض آغاز به کار دولت یازدهم مسئولان مربوطه و شخص رئیس جمهور ضمن انتقاد از این طرح به جای اینکه نواقص آن را برطرف کنند آنطرح را که کمی امید در دل مردم به وجود آورده بود را متوقف کردند. البته قرار بود به جای مسکن مهر طرحی به نام مسکن اجتماعی جایگزین شود که تا این لحظه هنوز خبری از این پروژه ها نشده است.

بازار مسکن با روی کار آمدن دولت یازدهم نیز  کمی به تکاپو افتاد اما پس از گذشت چند ماه، با توقف پروژه مسکن مهر و همچنین برخی سیاست های اشتباه باعث شد تا رکودی گسترده در بازار مسکن به وجود بیاید.

عوامل زیادی بر رکود مسکن تاثیر گذار هستند اما کاهش قدرت خرید متقاضیان یکی از مهمترین دلایل این رکود است که در چند هفته اخیر، بازار مسکن را با کاهش شدید تعداد معاملات مسکن روبرو کرده است.

کاهش قدرت خرید منجر به این شد که متقاضیان به اجاره نشینی روی بیاورند که همین موضوع باعث گرانی در بخش اجاره بها شد و مشکلاتی را برای مستاجران به وجود آورد.
 
در واقع بازار مسکن به خصوص در شهر تهران از عوامل متعددی تاثیر می گیرد که می توانند قیمت مسکن را تا حد زیادی افزایش دهند اما در چند ساله اخیر و با وجود رکودهای بی سابقه، قیمت مسکن کاهش پیدا نکرده است و فقط در مدت کوتاهی تثبیت می شود.
 
از جمله علل دیگر رکود فعلی در حوزه مسکن یکی بحث تسهیلات نامناسب و غیرکارآمد و یکی هم بحث عدم فروش مسکن توسط سازندگان است.

بسیاری از پیمانکاران و سازندگان منازل مسکونی اخیرا به منظور کسب سود بیشتر و تامین هزینه های خود از فروش پروژه های احداث شده خودداری می‌کنند.

از طرفی دولت نیز نتوانسته نقش خود را در جهت خانه دار کردن مردم به خوبی ایفا کند. ارائه تسهیلات مناسب برای کمک به اقشار ضعیف جامعه برای خانه دار شدن از مهمترین وطایف دولت است که البته تاکنون اقدام موثر و مثبتی در این راستا مشاهده نشده است.

مسئله وام ۸۰ میلیونی فارغ از این‌که بازهم مناسب با قیمت‌خانه در نقاط مختلف تهران نیست، با بازپرداختی حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان نه تنها به درد اقشار ضعیف جامعه نمی‌خورد بلکه آن ها را نزدیک به ۱۵ سال درگیر به پرداخت قسط با سود زیاد می‌کند.

بدون شک وقتی در دوران رکود در بازار قرار داشته باشیم نه تنها مردم صاحب خانه نمی‌شوند بلکه قیمت ها نیز رو به افزایش رفته و به تبع آن خرید و فروش و بازار رقابتی وجود نخواهد داشت. از این رو هنگامی که شرایط به این گونه پیش رود، صنایع وابسته به مسکن نیز دچار رکود شده و در نتیجه بازار ثبات خود را ازدست داده و عملا پویایی و تحرکی نخواهد داشت.

لذا انتظار می‌رود مسئولان دولتی ضمن انتخاب راه حل های مناسب با رفع معایب مسکن مهر و راه اندازی طرح هایی این چنینی، یا حداقل با ارائه تسهیلاتی که با مخارج و هزینه های افراد و اقشار مختلف جامعه همخوانی داشه باشد، امکان خانه دار شدن جوانان که به آرزویی دست نیافتنی بدل شده، را فراهم کنند و به وعده های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند.

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false