×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۱ آذر - ۱۴۰۳  
false
true
نخستین خانه یاریگران زندگی در بوشهر افتتاح شد

به گزارش چغادک نیوز به نقل از خبرنگار ایرنا، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر روز سه‌شنبه در آئین افتتاح نخستین خانه یاریگران زندگی در بوشهر اظهار کرد: امروز دشمن با همه ابزارها و امکانات در قالب جنگ نرم و شناختی، به دنبال تغییر در باورها و اعتقادات است. امروز جنگ دشمن در عرصه‌های فرهنگی یک جنگ شناختی و ترکیبی است و آگاهی بخشی به دانش آموزان در این بخش ضروری است.

علیرضا کاظمی افزود: خانه‌های یاریگران زندگی؛ کانون رصد و پایش آسیب‌های اجتماعی، مداخله در آسیب‌های اجتماعی و کانون راهبری، طراحی و برنامه‌ریزی فعالیت‌های پیشگیرانه به ویژه اعتیاد است.

وی ادامه داد: درخانه یاریگران زندگی باید مهارت‌ها و سطح آگاهی دانش‌آموزان، کارکنان و خانواده‌ها نسبت به آسیب‌های اجتماعی ارتقا یابد.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزایش برخی از آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: آموزش و پرورش چشمه جوشان تربیت نسل آینده است و وضعیت امروز ناشی از غفلت نسبت به دستگاه تعلیم و تربیت است.

به گفته کاظمی مدرسه، آئینه تمام نمای آینده جامعه است و با مشاهده وضعیت امروز مدارس، می‌توان وضعیت نرخ آسیب‌ها در جامعه را در سال‌های آتی دید.

وی اضافه کرد: طراحی مناسبی برای پیشگیری از آسیب‌ها انجام شده است اما برای موفقیت‌ این طراحی، مشارکت همه جانبه دستگاه‌های اجرایی به عنوان شرط اصلی، مهم و ضروری است.

قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نخستین قدم و بزرگترین خدمت به حوزه پیشگیری از آسیب‌ها، فراهم کردن زمینه بازگشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به مدارس است.

کاظمی با بیان اینکه رویکرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر در کنار مقابله، اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و فرهنگی است یادآور شد: امضای تفاهم نامه‌ای بین ستاد مبارزه مواد مخدر و قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در محلات محروم نمونه‌ای از این برنامه‌های پیشگیرانه است.

وی افزود: خانه یاریگران زندگی بوشهر می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر استان‌ها باشد و کار ماندگاری از تیم مدیریتی این دوره است.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر توجه به مهارت‌آموزی دانش‌آموزان و افزایش سطح آگاهی دانش‌آموزان و والدین نسبت به آسیب‌های اجتماعی نوظهور تصریح کرد: بدون شک آسیب‌های اجتماعی به ویژه در نسل نوجوان و جوان جامعه رشد دارد که باید از دوران کودکی این افراد و اولیا به آسیب‌های اجتماعی آشنا و به آنها خطرات آن را گوشزد کرد.

کاظمی آموزش و پرورش را چشمه جوشان تربیت نسل آینده جامعه دانست و گفت: توجه به غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکت‌های مردمی و درمان با اشاره به برخی آمارها در عرصه اعتیاد به جامعه به‌عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی گفت: اعتیاد همواره جامعه به ویژه دانش‌آموزان را تهدید می‌کند که باید از روش‌های گوناگون نسبت به آگاهی بخشی خطرات مواد مخدر و راهکارهای پیشگیری از آن استفاده کرد.

کاظمی اضافه کرد: آمارها نشان می‌دهد ۵۵ درصد از عوامل طلاق، ۶۵ درصد همسرآزاری، ۳۵ درصد کودک‌آزاری و ۲۵ درصد از قتل‌ها اعتیاد به مواد مخدر است.

وی با بیان اینکه رویکرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر در کنار مقابله، اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و فرهنگی است، از انعقاد تفاهم‌نامه بین ستاد مبارزه مواد مخدر و قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در محلات محروم خبر داد.

کاظم یادآور شد: خانه یاریگران زندگی بوشهر می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر استان‌ها باشد و کار ماندگاری از تیم مدیریتی این دوره است.

راه اندازی خانه یاریگران زندگی در همه شهرستان‌ها و مناطق استان بوشهر

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان بوشهر هدف از راه‌اندازی خانه یاری‌گران زندگی را اجرای برنامه‌های پیشگیرانه از آسیب‌های اجتماعی به ویژه گرایش به مواد مخدر راه‌اندازی شده است.

محمود حقدوست گفت: خانه یاریگران زندگی استان بوشهر شامل اتاق مشاوره، بازی‌های مهارتی و فکری کتابخانه، مرکز رشد و نمایشگاه دائمی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

وی اظهار کرد: این مرکز از روزهای شنبه تا چهارشنبه و در ساعات اداری، آماده ارائه خدمات به دانش‌آموزان، فرهنگیان و خانواده‌ها است.

حقدوست با اشاره به تحصیل ۲۶۰ هزار دانش‌آموز در مدارس استان بوشهر گفت: برای تحقق هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی در مدارس، آماده راه‌اندازی خانه یاریگران در همه شهرستان‌ها و مناطق در صورت تامین اعتبار هستیم.

وی با بیان اینکه اطلس آسیب‌های اجتماعی در ۱۸ شهرستان و منطقه استان تدوین شده است، افزود: در این خانه، مهارت‌های دهگانه با هدف توانمندسازی دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های اجتماعی ارائه می‌شود.

حقدوست گفت: بیش از ۱۰۰ موشن گرافی با موضوع پیشگیری از گرایش به اعتیاد تولید شده و آماده انتشار عمومی است.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false