×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۶ مهر - ۱۴۰۳  
false
true
سرانه استفاده گوشت بوفالو در سبد خانوار

دیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: استفاده گوشت بوفالو هندی وارداتی در سبد خانوار به عنوان گوشت چرخ کرده یا سایر فرآورده‌های خام دامی ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

به گزارش "چغادک نیوز"، عباس عباسی مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور ، دستورالعمل‌های بهداشتی تولید گوشت بوفالو داخلی را با گوشت بوفالو وارداتی متفاوت دانست و افزود: استفاده از گوشت بوفالو تولید داخل به خاطر آنکه دارای استاندارد بالایی است، در سبد خانوار ممنوعیتی ندارد، اما استفاده از نوع هندی آن خلاف قانون است. البته بهره‌گیری از این نوع گوشت در تمام دنیا در سبد خانوار مرسوم است.

وی اظهار داشت: براساس ضوابط و دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور، مجوز واردات گوشت بوفالو هندی تنها برای مصارف صنعتی و مواد غذایی حرارت دیده همچون سوسیس، کالباس و همبرگر صادر می‌شود و به هیچ عنوان واردکنندگان نباید این گوشت را وارد چرخه مصرف خانگی همچون گوشت چرخ کرده کنند.

عباسی گفت: هرگونه استفاده گوشت بوفالو وارداتی خارج از فرایند صنایع غذایی و شبکه نظارتی سازمان دامپزشکی کشور ممنوع است.

به گفته مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی گفت: گوشت بوفالو وارداتی قبل از فرآوری (فرآورده خام دامی)تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و در حین فرآوری تحت نظارت ناظرین بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارخانجات قرار دارد.

وی تاکید کرد: تاکنون سازمان دامپزشکی کشور مجوزی برای مصرف گوشت وارداتی بوفالو هندی در سبد خانوار همچون گوشت چرخ کرده و رستوران‌ها برای واردکنندگان صادر نکرده است.

عباسی گفت: طبق نمونه‌برداری‌های ناظرین بهداشتی سازمان دامپزشکی در سراسر کشور، برخی گوشت‌های چرخ کرده مشکوک به وجود گوشت بوفالو وارداتی هندی به صورت رندم مورد آزمایش قرار گرفته و در بازار و انبارها شناسایی و جمع‌آوری و از چرخه مصرف خارج شده و با متخلفان از طریق مجاری قانونی برخورد شده است.

وی ادامه داد: شناسایی گوشت گاو، گاومیش و سایر گوشت‌های خام دامی در گوشت چرخ کرده برای سازمان دامپزشکی کشور آسان است، بنابراین مشکلی در شناسایی گوشت بوفالو وارداتی هندی در گوشت چرخ کرده نداریم.

مدیرکل دفتر نظارت بربهداشت عمومی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: گوشت وارداتی دارای یک‌سری الزامات بهداشتی است که باید طبق ضوابط و مسایل بهداشتی و قرنطینه‌ای داخلی ما تطبیق داده شود؛ به طوری که وقتی محصولی وارد می‌شود، الزاماتی را برای واردکنندگان تبیین می‌کنیم که این الزامات بایستی رعایت شود.

عباسی اضافه کرد: از آنجا که شرایط بهداشتی کشورهای دیگر با شرایط بهداشتی کشور ما متفاوت است، برنامه‌های ملی داخلی ما براساس ضوابط خود کشور تعیین می‌شود و در خصوص واردات یک ضوابط سخت‌گیرانه‌تری را اعمال می‌کنیم.

عباسی گفت: سال گذشته قریب به ۳۲ هزار راس بوفالو با نظارت سازمان دامپزشکی کشور کشتار و وارد زنجیره مصرف خانوار شد و هیچ ممنوعیتی در مصرف گوشت بوفالو تولید داخل نداریم.

مدیرکل دفتر نظارت بربهداشت عمومی سازمان دامپزشکی افزود: طبق ضوابط و قوانین سازمان دامپزشکی کشور، گوشت بوفالو هندی وارداتی با وجود داشتن استاندارد اما از ممنوعیت مصرف در سبد خانوار کشور ما برخوردار است.

وی با بیان آنکه قرار است امسال ۴۸۰۰ تن گوشت بوفالو از هند وارد شود، گفت: طی چهار سال گذشته به طور تقریبی حدود ۱۱۳ تا ۱۱۴ هزار تن بوفالو داخلی تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور کشتار و وارد چرخه مصرف شده است.

عباسی میزان مصرف گوشت بوفالو را سالانه برای خانوار ۶ هزار تن و برای بخش صنعتی حدود ۸۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: هر ساله گوشت بوفالو تولید داخلی در سبد خانوار و گوشت وارداتی در مواد غذایی صنعتی حرارت دیده به کار گرفته می‌شود.

 
منبع: ایرنا

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false