×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۲۰ آبان - ۱۴۰۳  
false
true
چطور ماشین دست دوم بخریم

به طور کلی، بازار خرید و فروش اتومبیل های دست دوم باتوجه به سودآور ی اش همواره مورد توجه بسیاری قرار گرفته و گروه کثیری را چه در صف خریداران و چه در قالب فروشندگان به خود مشغول کرده است.

به گزارش "چغادک نیوز"، به طور کلی، بازار خرید و فروش اتومبیل های دست دوم باتوجه به سودآوری همواره مورد توجه بسیاری قرار گرفته و گروه کثیری را چه در صف خریداران و چه در قالب فروشندگان به خود مشغول کرده است، اما مدتی است به واسطه بالارفتن قیمت خودروهای صفر کیلومتر داخلی یا وارداتی ، کارکرده ها بیشتر از دیگران عزیز شده و رونق مناسبی را به خود دیده اند، ولی نباید فراموش کرد این بازار ریزه کاری های بسیار زیادی دارد که اگر از آن مطلع نباشید، معمولا از خرید خود لذت نخواهید برد.

قبل از هر چیز بد نیست مفهوم خودروی دست دوم را از نظر کارشناسی بدانیم. خودروی دست دوم به خودرویی گفته می شود که بیشتر از ۲۰۰ کیلومتر کار کرده باشد، چون دیگر این خودرو صفر نیست و جزو خودروهای کار کرده به حساب خواهد آمد و هرچه از این عدد فاصله گرفته باشد، نمایانگر کارکرد بیشتر آن است، اما به طور کلی براساس استانداردهای موجود یک خودرو برای مسافر عادی و شخصی طی سال نباید بیشتر از ۱۲۰۰۰ کیلومتر کارکرد داشته باشد.

هدفتان از خرید خودرو چیست؟

یکی از توصیه های اصلی کارشناسان خرید خودرو به تمام افرادی که قصد خرید دارند این است که قبل از هر اقدامی سعی کنند برای خودشان دلیلی منطقی از خرید خودرو بیاورند که در آن مشخص شده باشد این خودرو برای چه منظوری خریداری می شود؟ قرار است این خودرو چه میزان کارکرد ماهانه داشته باشد؟ هزینه ای که برای نگهداری آن در نظر گرفته شده چقدر است؟ ظرفیت سرنشین اتومبیل مورد نظرتان باید چند نفر باشد؟ به خدمات پس از فروش اهمیت می دهید یا خیر؟ آیا به فروش دوباره خودروی مورد نظر فکر کرده اید؟

این دلایل هرکدام می تواند روشنگر راه شما در انتخاب باشد، چون باتوجه به پاسخ هر یک از آنها گروهی از خودروهای موجود بازار از فهرست شما حذف خواهد شد. به عنوان مثال اگر قصد کار کردن با اتومبیل دارید، بدون تردید سراغ اتومبیل هایی که هزینه نگهداری بالایی دارد نخواهید رفت یا این که اگر تعداد افراد خانواده زیاد است، هرگز اتومبیل های کوچک برایتان مناسب نیست و… پس مناسب ترین راه برای ورود به بازار، تعیین دلیل خرید خودرو برای شماست که قصد خرید اقتصادی و مناسب از این بازار پرهیاهو دارید.

با صاحب اتومبیل معامله کنید

قبل از این که خوب مشخصات فنی و سلامت خودرو را بنگرید، به راننده و مالک آن توجه کنید چون نحوه رفتار و شخصیت وی دقیقا بیانگر چگونگی وضعیت اتومبیلش خواهد بود. برای شروع بد نیست، ابتدا از او بخواهید دلیل اصلی فروش اتومبیل را به شما بگوید. در این میان شما فرصت مناسبی دارید که خوب شرایط روحی و شخصیتی وی را زیر نظر بگیرید.

در این مرحله می توانید هنگام توضیحات مالک خودرو درباره شرایط و البته دلیل اصلی فروش وی به جای او داخل اتومبیل نشسته و نسبت به شرایط داخل اتاق اتومبیل اطمینان حاصل نمایید. بهترین روش، دقت به خود فرمان و دیگر تجهیزات تزئینی یا الکترونیک داخلی است. از این راه می توانید به میزان استهلاک اتومبیل مورد نظرتان کاملا آگاهی یابید. فراموش نکنید شرایط کنونی صندلی راننده و پوشش فرمان با تجهیزاتی مثل دسته راهنما و کنترل سیستم صوتی (در صورت دارا بودن) می تواند نشانه ای کامل از میزان استهلاک اتومبیل باشد.

به بدنه خوب دقت کنید

پس از در نظر گرفتن مراحل قبل، حالا نوبت به مرحله ای سرنوشت ساز رسیده است. در این مرحله سلامت بدنه می تواند در تصمیم گیری کاملا تاثیرگذار بوده و انتخاب های شما را محدود کند، چون به قول معروف «رنگ رخسار، خبر می دهد از سر درون»، بنابراین باید در این زمینه خود دقت کنید و با مطالعه کامل و مشورت کارشناس مورد اعتماد وارد میدان شوید. هرچند این عامل شاید درصد مشخصی در تعیین سلامت خودرو داشته باشد، اما نباید فراموش کرد که با استفاده از این راهکار می توانید به سلامت فنی خودرو برسید.

به طور کلی در بدنه خودرو باید به نکاتی چون فرورفتگی ها، پوسیدگی، رنگ پریدگی، ترک خوردگی و آسیب دیدگی های جدی در سراسر اتومبیل دقت کافی داشته باشیم که برای این کار تکنولوژی به یاری خریداران آمده، به طوری که با استفاده از لوازمی چون آهنربا و دستگاه های مغناطیسی می توانید از رنگ شدگی یا سلامت قسمت های مختلف بدنه اتومبیل مورد نظر اطمینان حاصل کنید. برای این کار سعی کنید از زوایای پنهان مثل درزها، دوبل های در موتور یا صندوق عقب، محل اتصال بدنه با سقف، رکاب ها، درزهای چراغ یا لولای در های خودرو شروع کنید، چون آثار تعمیر یا تعویض کاملا در این مناطق مشخص باقی خواهد ماند و برطرف کردن آنها کار دشواری است.

معمولا از موتور اتومبیل به عنوان قلب تپنده خودرو یاد می شود، بنابراین اگر این قلب همچون ساعت مرتب و بدون مشکل کار کند، مالک آن نیز می تواند از رانندگی خود لذت ببرد، پس باید هنگام خرید اتومبیل دست دوم چون زیاد از پیشینه سلامت فنی خودرو اطلاعاتی در دست نیست خوب در این مورد توجه داشته باشید. به طور کلی در بخش فنی دو مرحله مقابل خریداران است؛

۱ ـ تست حرکت خودرو: با این روش می توانید از سلامت قطعات سیستم تعلیق، شاسی، عملکرد مناسب موتور و گیربکس، ترمزها و فنربندی خودرو آگاهی به دست آورید.

۲ ـ تست ایستاده یا ساکن؛ در این مرحله اولین کار بازکردن در موتور است. در روشنایی کامل خوب داخل موتور را نگاه کنید و هرگونه نشتی یا کثیفی را بررسی کنید.

توجه داشته باشید تمیزی بیش از حد و نامتعارف خودرو با توجه به سن آن می تواند دلیلی برای پنهان کردن موارد داخل موتور باشد. لازم به یادآوری است که باید در این مرحله کیفیت لاستیک، تسمه های داخل موتور، سیستم روغن، استارت و باتری را نیز چک و کنترل کنید.

اصالت مدارک خودرو

هرچند برخی کارشناسان اعتقاد دارند قبل از هرکاری باید مدارک خودرو را به طور کامل بررسی کرد، اما بد نیست بدانید ممکن است این کار صرفا باعث از دست دادن زمان برای شما شود. بنابراین اگر شرایط اولیه خودرو برای شما مناسب و مطابق خواسته های شما بود، از مالک خودرو بخواهید مدارک شناسایی خودرو را در اختیار شما بگذارد تا آنها را کنترل کنید.

به طور کلی مدارکی چون سند خودرو، برگه کمپانی، برگه معاینه فنی، کارت خودرو، برگه عدم خلافی و کارت بنزین از مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقال خودرو است که هر یک از این مدارک باید با مشخصات فنی و اطلاعاتی خودرو مطابقت داشته باشد.

در این مرحله مشخصات مندرج در سند و کارت خودرو را کاملا با اتومبیل مطابقت دهید و هرگونه خدشه یا ناهماهنگی را در نظر بگیرید و دلیل آن را جویا شوید. مهم ترین موارد شماره شاسی، شماره موتور، بدنه خودرو و رنگ است که باید تطبیق داده شود.

در پایان این موارد اگر همه چیز قابل قبول بود و با شرایط شما تناسب داشت، می توانید برای انجام مراحل نقل و انتقال با فروشنده قرار گذاشته و مراحل کار را آغاز کنید.
 

 

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false