×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۸ شهریور - ۱۴۰۳  
false
true
تورم ۹۴ چقدر می‌شود؟

هدف‌گذاری‌های مختلفی برای مدار تورمی در سال پیش رو باتوجه به نماگرهای اقتصادی انجام شده که با استناد به پیش بینی مقامات عالی بانک مرکزی و مراکز تحقیقاتی می توان گفت که تورم در سال ۹۴ کمتر از ۱۴ درصد خواهد شد.

به گزارش "چغادک نیوز"، یکی از ملاک های ارزیابی دولت ها در مدت فعالیت‌شان نمودار تورمی در اقتصاد کشورهاست؛ تورم در ایران طی سال های اخیر و دولت های مختلف دستخوش نوساناتی شده که بعضاً رکوردهای بالایی را نیز به ثبت رسانده است.

تورم های بالا در مقاطعی فشارهای سنگینی را بر زندگی مردم وارد کرده بود که همین موضوع موجب شد تا دولت ها در برنامه های انتخاباتی خود بر تشریح سیاست های تورمی بپردازند.

نرخ تورم در دوره فعالیت دولت یازدهم از شهریور ماه سال ۱۳۹۲ تا بهمن ماه سال گذشته (۱۳۹۳) معادل ۲۴٫۳ درصد کاهش یافت واز رقم ۴۰٫۱ درصد شهریور ماه سال گذشته به ۱۵٫۸ درصد در بهمن ماه سال ۹۳ کاهش یافت.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۳ نسبت به دوازده ماه منتهی به بهمن ماه ۱۳۹۲ معادل ۱۵٫۸ درصد بود؛ بر اساس این آمارها، نرخ تورم در خرداد ماه سال ۹۲ معادل ۳۵٫۹ ، تیر ۳۷٫۵ ، مرداد ۳۹ ، شهریور ۴۰٫۱ درصد(همزمان با استقرار دولت یازدهم)، مهر ۴۰٫۴ ، آبان ۴۰ ، آذرماه ۳۹٫۳ ، دی ۳۸٫۴ درصد و بهمن ماه ۳۶٫۷ درصد بوده است.

البته ناگفته نماند دولت یازدهم نرخ تورم ۲۵ درصدی را برای سال ۹۳ هدف گذاری کرده بود که این رقم تا بهمن ماه به ۱۵٫۸ درصد کاهش یافت.
همین باعث شد تا دولتی ها تحلیل هایی را نیز به مدار تورمی در سال ۹۴ مطرح کنند که در رسمی ترین این پیش بینی‌ها سیف رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران در خصوص تورم در بسته اقتصادی خروج از رکود گفته است: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، نرخ تورم در پایان سال ۹۴ به ۱۵ درصد خواهد رسید اما این رقم بیشترین مقدار تورمی است که می تواند محقق شود و حتما دستاورد حاصل از این بسته کمتر از ۱۵ درصد خواهد شد زیرا هدف اصلی ما تک رقمی شدن نرخ تورم است.

ولی جدا از رئیس کل، اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی نیز اعلام کرده هدف‌گذاری کنترل تورم برای سال جدید ۱۳ تا ۱۴ درصد خواهد بود.
 
علاوه بر اظهارات مقامات ارشد بانک مرکزی، پژوهشکده پولی و بانکی این بانک نیز برای پیش‌بینی تورم چهار سناریو درنظر گرفته که نخستین سناریو «تداوم پارادایم سیاستی دولت یازدهم» است که براساس این سناریو نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در زمستان سال‌93 به ۱۵٫۸درصد می‌رسد و در زمستان سال جدید به ۱۴٫۹درصد کاهش خواهد یافت.

همچنین برمبنای این سناریو نرخ تورم سالانه منتهی به زمستان ۹۳ به ۱۵٫۳درصد و در زمستان سال ۹۴ به ۱۵٫۲درصد خواهد رسید.  براساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی در سناریوی «شکست مذاکرات» نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در زمستان سال‌93 به ۲۴٫۳درصد و در زمستان سال ۹۴ به ۳۶درصد بالغ می‌شود. در این سناریو نرخ تورم سالانه منتهی به فصل زمستان ۹۳ به ۱۸٫۴درصد و در زمستان ۹۴ به ۳۴٫۴درصد خواهد رسید. طبق این سناریو درصورت شکست مذاکرات اقتصاد کشور شاهد جهش نرخ ارز خواهد بود.

در گزارش پژوهشکده پولی و بانکی سناریوی دیگری تحت‌عنوان «میانگین ۲۲ سال گذشته» درنظر گرفته شده که برحسب این سناریو، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه که در زمستان سال ۹۳ به ۱۷٫۹درصد می‌رسد در زمستان سال۹۴ به ۲۰درصد افزایش خواهد یافت. همچنین براساس این سناریو، نرخ تورم سالانه منتهی به فصل زمستان۹۳ به ۱۶درصد و در زمستان۹۴ به ۱۶درصد خواهد رسید.

براساس گزارش پژوهشکده پولی و بانکی طبق سناریویی تحت‌عنوان «پارادایم صحیح سیاست‌گذاری اقتصادی» نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه از ۴۱٫۱ درصد در پاییز سال۹۲ به ۱۰٫۱درصد در زمستان سال‌93 کاهش یافته و از بهار سال ۹۴ نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه یک رقمی را شاهد خواهیم بود. به‌طوری که نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه از ۸٫۴درصد در بهار۹۴ به ۷٫۴درصد در تابستان، ۷٫۴درصد در پاییز و ۴٫۴درصد در زمستان۹۴ کاهش خواهد یافت.همچنین براساس این سناریو، نرخ تورم سالانه منتهی به پاییز۹۳ با ۱۵٫۶درصد، زمستان۹۳ به ۱۲٫۴درصد و در بهار۹۴ نرخ ۱۰٫۵درصد را شاهد خواهیم بود. اما از تابستان۹۴ نرخ تورم سالانه نیز مانند تورم نقطه‌به‌نقطه برمبنای این سناریو تک‌رقمی خواهد شد. به‌طوری که در تابستان۹۴ نرخ تورم سالانه این سناریو ۹٫۲درصد، پاییز۹۴ به ۸٫۲درصد و در زمستان۹۴ به ۷٫۷درصد خواهد رسید.

باتوجه به آنچه در این گزارش آمد پیش بینی می شود تورم در سال پیش رو از مدار ۱۴ درصد نزول کرده و نرخ های جدیدی را به ثبت برساند.

 
منبع: تسنیم

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false