
به گزارش چغادک نیوز: حسین سرمشقی در یادداشتی نوشت؛
عسلویه نامی است آشنا که از دوران ایلامی ها ریشه در تاریخ کهن ایران زمین دارد و ایرانیان نیز نیک می پندارند که به حکم باریتعالی گنجینه عظیمی از نفت و گاز در این دیار گسترانیده شده است تا مایه مباهات مسلمانان این سرزمین در پهنه گیتی شده و محتاج غیر نگردند .
عسلویه بر اساس سرشماری سال ۹۵ با جمعیت۱۳٬۴۷۶ نفر در ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی کنگان و ۳۷ کیلومتری شرق بندر طاهری در راس خلیج نایبند بین مدار ۲۷ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۳۷ دقیقه طول شرقی واقع شده و فاصله آن تا مرکز استان بوشهر ۳۰۸ کیلومتر می باشد دارای ظرفیت های بسیار بالایی از ذخایر می باشد که چشم و گوش هر بیننده و شنونده ای را به سوی خود معطوف ساخته تا پایتخت انرژی ایران نام گیرد.
یکی از ظرفیت های عظیم عسلویه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس می باشد که در ۱۰هزار هکتار ازغرب به روستای شیرینو، ازجنوب به خلیج فارس، ازشمال به دامنه ادامه سلسه جبال زاگرس و ازشرق به روستای چاه مبارک قرار گرفته و حدود ۱۰۰ کیلومتر با حوزه گاز پارس جنوبی که در میان خلیج فارس واقع شده است؛ فاصله دارد.
گفته می شود؛ از زمان توسعه پارس جنوبی تا کنون بیش از ۸۰میلیارد دلار در این میدان سرمایه گذاری شده و تا کنون بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد مترمکعب گاز غنی از میدان پارس جنوبی که بین ایران و قطر مشترک می باشد، برداشت شده که اگر ارزش هر هزار فوت مکعب آن ۱۸ سنت در نظر گرفته شده است و ۲۵۰ میلیارد دلار عایدات تولید تجمیعی این میدان می باشد.
میدان گازی پارس جنوبی که با نام گنبد شمالی در قطر شناخته می شود؛ بزرگترین میدان گازی مستقل جهان است که با ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع دارای ظرفیت ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی است و حدود ۱۹ درصد از کل ذخائر گازی جهان و ۵۰ درصد از ذخائر گاز ایران را در دل خود جای داده است و آمار ها حاکی از آن است که درحال حاضر ظرفیت برداشت گاز ایران از میدان مشترک گازی ایران و قطر با ۲۶۷ حلقه چاه تولیدی به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.
پارس جنوبی به غیر از تاسیسات فراوانی که در دل آن جای گرفته و هزینه های فراوانی نیز صرف احداث آن شده است، به گفته مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی؛ مخزن پارس جنوبی ارزش معادل ۱۵۵هزار و ۹۹۲ تن را داشته و گفته می شود که اگر این مقدار طلا را درکامیون بارگیری کنیم و اگر در هرکامیون ۲۰ تن طلا قرار گیرد، ۷ هزار و ۸۰۰ کامیون و کاروانی به طول ۷۸ کیلومترخواهد شد؛ به عبارت دیگر، مخزن پارس جنوبی ارزشی معادل ۱۲۰ سال تولید نفت کشور را داراست.
هم اکنون بیش از ۲ میلیون بشکه نفت خام نیز در عسلویه تولید می شود که همه تلاش متولیان امر جهت رسیدن به ۵ میلیون بشکه می باشد که قطعا در آینده ای نزدیک این امر نیز محقق خواهد شد تا به عنوان برگ زرینی از افتخارات جمهوری اسلامی و استان بوشهر در تاریخ بدرخشد.
در واقع این ذخائر عظیم که خداوند لایزال در منطقه ای به نام عسلویه گسترانیده شده از نعمت های بزرگی است که باید ضمن سپاس از معبود هستی قدر آن را دانست و با استفاده بهینه از ذخائرموجود؛ زمینه استفاده آیندگان را از این گوهر خدا دادی فراهم ساخت.
با وجود اینکه عسلویه نام استان بوشهر را به یدک می کشد و از این موهبت الهی برخوردار است، ولی کاستی های فراوانی دارد که بواسطه تواضع و فروتنی مردمان این استان طوری می پندارند که ایران سرایشان است و اگر ایران و ایرانی نیز با این موهبت الهی سمت و سوی پیشرفت و تعالی را به خود گیرد قطعا افتخار آن نیز نصیبشان خواهد شد و این باور را از حق پیشرفت و توسعه استانشان بالاتر می دانند که الحق شایسته نعمت های افزون تر خداوند بی همتا هستند چراکه با وجود مشکلات فراوان، نعمت الهی را منحصر به خود ندانسته و زمینه را برای استفاده سایر انسانها فراهم آورده اند.
در پایان سخن باید گفت؛ عسلویه گوشه ای از الطاف خداوندی و بهانه ای برای شکر گذاری از رحمت واسعه الهی جهت افزون شدن این لطف خدادادی است که مایه افتخار هر ایرانی بوده و وظیفه هر آریایی است که در حفظ و حراست از آن بکوشد…………..
یا رب مکن از لطف پریشان ما را / هر چند که هست جرم و عصیان ما را
ذات تو غنی بوده و ما محتاجیم / محتاج بغیر خود مگردان ما را . . .