- 26 اسفند 1393
- اخبار استان
- کد خبر 30169
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true

جمعیت فعال کشور ۲۳ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۱۸۶ نفر است که همچنان نشان دهنده غیرفعال بودن ۴۰ میلیون و ۲۲۹ هزار و ۱۷۰ نفر از کل جمعیت کشور است.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از دولت اعتدال، در ۱۶ سال اخیر، کشور شاهد اجرای برخی برنامه های اشتغال زایی کوتاه مدت، ضربتی و مقطعی بوده که عمر فعالیت آنها نیز تنها محدود به دوران فعالیت دولت ها و حتی زمان حضور برخی وزرای دولت ها بوده است. به عبارتی، با تغییر دولت ها و وزرای پیشنهاد دهنده طرح های اشتغال زایی، آن برنامه ها نیز راهی بایگانی شده و در نهایت نیز متوقف شدند.
بررسی ها نشان می دهد شیوه دولت های هفتم و هشتم، نهم و دهم برای اشتغال زایی و مقابله با بیکاری بسیار شبیه به هم بوده و تنها تفاوت آن چگونگی تبلیغات برنامه های اشتغال زایی از سوی این دولت ها بوده است.
در دولت یازدهم که یکی از مهم ترین وعده های دکتر حسن روحانی در زمان تبلیغات انتخاباتی و همچنین پس از تشکیل دولت تدبیر و امید، مقابله با بیکاری و ایجاد فرصت های جدید شغلی برای جوانان بود. ناتوانی دولت در عمل به تعهداتشان در بازار کار و همچنین بسته ماندن درهای این بازار به روی کارجویان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی، باعث شده است که بیکاری جوانان امروز در ایران بحرانی شود.
آنچه که مایه نگرانی در این بخش است اینکه چرا دولت اعتدال در مدت زمانی که از فعالیتش سپری شده و اتفاقا در برخی از بخشها موفقیتهایی را نیز داشته، در حل یک مسئله داخلی ناموفق بوده و امکان جدیدی را به بازار کار کشور اضافه نکرده است؟
ورود سالیانه دستکم یک و نیم میلیون نفر به دانشگاه ها و خروج آنها در یک دوره ۲ تا ۴ ساله به امید یافتن شغل از دانشگاه، مسئله ای است که به دلیل فراهم نبودن زمینه های اشتغال کارجویان جوان در حال حاضر به عنوان یکی از مهم ترین چالش های کشور شناخته می شود.
با وجود کاهش ۲۸۰ هزارنفری تعداد جوانان جویای کار زیر ۳۰ سال کشور در فاصله یکسال گذشته، اما بیکاری جوانان همچنان بحرانی و بیش از ۲ برابر نرخ بیکاری عمومی است. نرخ بیکاری جوانان تا ۳۰ ساله در تابستان امسال بین ۲۰ تا ۲۳ درصد و نرخ بیکاری زنان جوان نیز بین ۳۹ تا ۴۳٫۶ درصد بود. براساس آخرین گزارشات مقامات دولتی، نرخ بیکاری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی دستکم ۴۳ درصد است و این نشان دهنده ادامه بحران بیکاری جوانان است.
از طرفی الیاس نادران عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می گوید: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون نفر نسبت به ابتدای دولت روحانی، از بازار کار خارج شدهاند که شامل اخراج، بازنشستگی و … بوده است و هرچند دولت مشاغلی را ایجاد کرده ولی در نهایت این تعداد از افراد از گردونه کار خارج شدهاند.
در این میان علی ربیعی نیز عصر جمعه در حاشیه سفر خود به استان خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال حدود ۶۰۰ هزار نفر به بیمه شدگان اجباری کشور اضافه شده و در این بین حدود ۲۰۰ هزار ریزش اشتغال در واحدهای صنعتی نیز داشتیم.
وی اضافه کرد: محاسبه این بیمه شدگان و ریزش اشتغال در سطح کشور در این مدت نشان می دهد که ما در سال ۹۳ حدود ۴۰۰ هزار اشتغال ایجاد کرده ایم.
براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران تعداد بیکاران جوان زیر ۳۰ سال ایران در فاصله یکسال گذشته به میزان ۲۸۰ هزار و ۵۶۴ نفر کاهش یافته است. جمعیت بیکاران مطلق تا ۲۹ ساله کشور در تابستان ۹۲ به تعداد یک میلیون و ۷۳۰ هزار و ۱۵۴ نفر بوده که این تعداد در تابستان امسال ب یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۸۹۰ نفر کاهش یافته است.
مرکز آمار ایران در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده نرخ بیکاری در ۱۶ ماهگی فعالیت دولت تدبیر و امید ۱۰.۵ درصد و تعداد بیکاران مطلق کشور نیز ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۶۶۷ نفر است. البته ۲ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر در پاییز امسال دارای اشتغال ناقص بوده که می توان آنها را در مرز اشتغال و بیکاری قرار داد.
اما آمار تکان دهنده آماری است که از پایتخت با جمعیتی ۱۲ میلیونی بیرون آمده؛ پایتخت دارای تغییرات شدیدی در نرخ بیکاری بوده به نحوی که نرخ بیکاری تهران از ۵.۱ درصد تابستان امسال به یکباره به ۱۱.۴ درصد یعنی بیش از ۲ برابر در پاییز رسیده است.
گفتنی است جمعیت فعال کشور ۲۳ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۱۸۶ نفر است که همچنان نشان دهنده غیرفعال بودن ۴۰ میلیون و ۲۲۹ هزار و ۱۷۰ نفر از کل جمعیت کشور است.
false
true
false
true