×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۴  
false
true
وقتی در پایتخت انرژی ایران برای نخبگان شغل نیست/ مخترعی بی‌سرپرست در کنگان همچنان بدون شغل

به گزارش  چغادک نیوز به نقل ازخبرگزاری فارس از بوشهر، فرشاد دانشجوی مددجو و نخبه‌ کنگانی است که روزهای نداری و بی پدری را به سختی گذراند و در نهایت با حمایت‌های کمیته امداد استان بوشهر در رشته فنی و مهندسی از بهترین دانشگاه‌های کشور با رتبه ممتازی فارغ‌التحصیل شد اما متاسفانه با وجود موفقیت‌های زیاد علمی و ثبت اختراعات فنی و مهندسی، هیچ گونه حمایتی تا کنون از سوی مسئولان استانی از وی صورت نگرفته است.

آن چه در ادامه می‌خوانید شرح حال زندگی این جوان مددجو و نخبه کنگانی است که پله‌های موفقیت علمی را یک به یک طی کرد ولی امروز دغدغه کار و اشتغال را در استانی دارد که قطب اقتصادی کشور شناخته می‌شود.

فرشاد دومین پسر خانواده در بهار ۱۳۷۴ متولد شد. هنوز ۱۹ سال از عمر خود را سپری نکرده بود که بین پدر و مادرش اختلافات شدیدی حاکم شد و نتیجه آن جدایی این دو از همدیگر بود.

پسر جوان در دوران حساس عمر خود که نیاز به مهربانی و حمایت‌های پدر و مادر داشت خلاء‌های زیادی را تجربه کرد. تنها خواهرش پس از چندی تن به ازدواج زودهنگام می‌دهد. حالا مادر و پسری جوان با آروزهایی بلند و آفتابی غروب کرده بر پشت بام ناامیدی مانده‌اند.

مشکلات زیاد زندگی از هر سو آنان را احاطه می‌کند، از شرایط بد برای ادامه تحصیل فرشاد گرفته تا مشکلات معیشتی و نبود سر پناهی امن، روز به روز عرصه را بر مادر و پسر تنگ‌تر می‌کند.اطرافیان و آشنایان از وضعیت بد زندگی فرشاد و مادرش با خبر می‌شوند. بلافاصله از طریق راهنمایی‌های آنان به کمیته‌امداد معرفی و تحت حمایت این نهاد قرار می‌گیرند. حمایت‌های قانونی کمیته‌امداد کفاف خرج و مخارج زندگیشان را نمی‌دهد. مادر تصمیم به کار و فعالیت خانگی می‌گیرد و از طریق پخت نان خانگی و فروش آن توسط فرشاد در بازار، تا حدودی به زندگیشان رنگ امید می‌ بخشد.

اما آرزوهای فرشاد فراتر از این است. به آینده‌ای می‌اندیشد که پایه‌های محکمی برای زندگی خودش و مادرش باشد. تحصیلات عالیه یکی از آن آرزوهاست. برای موفقیت و ادامه تحصیل نیاز به آرامش دارد. دغدغه هزینه و مشکلات زندگی باعث شد مادرش از کمیته امداد وام اشتغال خانگی دریافت کند و کارش را رونق دهد. از طرفی تمام هزینه‌های تحصیل و کمک تحصیل فرشاد از سوی کمیته‌امداد شهرستان پرداخت می‌شد.

حالا دیگر جوان داستان ما تا حدودی از دغدغه‌هایش کاسته شد و با اطمینان خاطر کامل تصمیم می‌گیرد و عزم خود را برای فتح قله‌های علم و دانش جزم می‌کند.

به کنکور نزدیک و نزدیک تر می‌شود، شبانه روز ۱۸ ساعت درس می‌خواند، سرانجام با امتحان در کنکور سراسری سال ۱۳۹۳ به عنوان نفر اول در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز پذیرفته می‌شود. با تلاش و پشتکار تحصیلی در آن دانشگاه به رتبه دانشجوی ممتاز می‌رسد و سپس فارغ‌التحصیل می‌شود.

برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دست از تلاش نمی‌کشد و روزانه بیش از ۱۴ ساعت مطالعه می‌کند تا اینکه سرانجام در سال ۹۶ در دانشکده فنی و مهندسی ثامن‌الحجج مشهد در رشته کارشناسی ارشد مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی پذیرفته و در این دانشگاه نیز با عنوان دانشجوی برتر شناخته می‌شود.

آن طور که خودش می‌گوید: همجوار بودن با حرم امام رضا (ع) بر طرز فکر و زندگی و تکوین شخصیتش تاثیری شگرف گذاشته است. در این دانشگاه هم به عنوان دانشجوی ممتاز در رشته تحصیلی خود معرفی می‌شود.

از مهمترین ابتکارات و خلاقیت‌های علمیش در این دانشگاه، ساخت دستگاه انتقال حرارت هدایتی است که مورد تشویق و حمایت اساتید و دانشکده خود قرار می‌گیرد و به عنوان دانشجوی نخبه برگزیده می‌شود.

حال فرشاد پس از گذرندان این همه سختی، تلاش و فعالیت در حوزه کسب علم، به دنبال فرصت‌های شغلی مناسب برای رونق دادن به زندگی خودش و مادرش است.با ارائه روزمه و طرح‌های علمی خود به دستگاه‌های مختلف به دنبال فرصت‌های شغلی است.

با وجود این که استان بوشهر به لحاظ دارابودن منابع مهم انرژی از جمله تاسیسات نفت و گاز قطب اقتصادی ایران محسوب می‌شود اما فرشاد قصه ما، با وجودی که تحصیلاتی مرتبط با این حوزه دارد، به دلیل جو حاکم و ناعادلانه گزینشی در منطقه، همچنان محروم از کار و اشتغال در زادگاه خودش است.

این دانشجوی نخبه و صاحب ایده کنگانی که روزگار سخت زندگی و تحصیلات خود را با حمایت‌های کمیته امداد با موفقیت پشت سر گذاشت، اکنون با حسرت به آن همه ظرفیت‌های اقتصادی و شغلی که در جلوی چشمانش خوابیده نگاه می‌کند ولی کاری از دستش بر نمی‌آید.

فرشاد می‌گوید: به تازگی در آزمون عملی شرکت‌های مستقر در منطقه شرکت کرده است و از بین ۶هزار نفر جویای کار، جزء ۵۰ نفر برتر برای جذب قرار گرفت ولی با  وجود حمایت‌های کمیته امداد و برخی از مسئولان شهرستانی، به دلیل شرایط ناعادلانه گزینشی در منطقه، تاکنون موفق به اشتغال نشده، اما همچنان مصصم و امیدوار است.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false