×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۲۲ تیر - ۱۴۰۴  
false
true
بشقــــاب های روی پشت بام و آسیــــــب های فردی و اجتماعی

ماهواره، یکی ازرسانه های قدرتمند ارتباط جمعی به شمار می آید. این ابزار، به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود، قادر است پیام های تصویری را به دورترین نقاط منتقل کند و تعداد بی شماری از افراد را درسرتاسر دنیـا مـورد خـطاب قرار دهد. این رسانه برنامه های تخریبی و نابهنجار زیادی دارد؛ تا جایی که برخی از جامعه شناسان و کارشناسان فرهنگی را برآن داشته تا برای مصونیت جامعه انسانی، به ویژه نهاد خانواده چاره اندیشی کنند.

به گزارش "چغادک نیوز"، بدین ترتیب، تأثیر برنامه های این ابزار قدرتمند بر افکار عمومی و عملکرد آن را به ویژه از نظر تربیتی و جامعه پذیری نباید از نظر دور داشت. نیازهای گوناگون و روز افزون انسان ها، سبب رشد کمی و کیفی رسانه ها شده است. در این میان، پیشرفت های غیر منتظره و نوین در زمینه ارتباطات، به وسیله رادیو، ماهواره، اینترنت ونظایر آن، دگرگونی های عمیق اقتصادی و اجتماعی را به همراه آورده در این گفتار، بیش ترین توجه به ماهواره و نقش آن در خانواده و آسیب شناسی استفاده از آن، معطوف شده است

آسیب ها شبکه های ماهواره ای بر خانواده ها

 ترویج خشونت

به خوبی روشن است که هویت هر اجتماع، بر پایه شخصیت افراد و به ویژه نوجوانان و جوانانش شکل میگیرد و هر مقدار که افراد جامعه، مبتلا به صفات خشونت بار باشند، آن جامعه دارای ناآرامیها و عدم امنیت بیشتری است، که به جرئت میتوان گفت دیدن فیلمها و اکشنهای خشن به خصوص از نوع هالیوودی، تأثیر بسیاری در تحقق این وضعیت دارد.

  سست شدن بنیان خانواده

خانواده و افراد آن، سهم بسزایی در شکلگیری اجتماع دارند، که توجه به این امر مهم در جوامع اسلامی، منجر به شکلگیری و تحقق تمدن اسلامی میگردد. اما دشمن که به اهمیت این کانون پر مهر یعنی خانواده، به خوبی پی برده است، در جهت عفتزدایی از جوامع دینی و اسلامی، دست به تدوین و انتشار فیلمهای نامناسب نموده است تا با تبلیغات گسترده، دامان همه آحاد جامعه را بگیرد.

  افت عملکردهای تحصیلی و شغلی

تماشای مفرط برنامه های ماهواره ای آن هم تا پاسی از نیمه شب، باعث کاهش عملکردهای آموزشی و تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان می شود؛ بطوری که در کلاس درس دائما چرت می زنند و وقت کمی را نیز برای انجام تکالیف درسی و آموزشی خود می پردازند. همچنین افراد بزرگسال نیز در محیط کار با مواردی چون تاخیر،غیبت و اهمالکاری روبرو می شوند که باعث افت عملکرد شغلی آنان می شود.

  الگوگیری غلط

از دیگر تلاشهای شبکههای ماهوارهای، ایجاد فرهنگ جایگزین به جای فرهنگ ایرانی – اسلامی و ارائه سبک زندگی با مدل غربی و یا الگوهای شرقی نزدیک به غرب میباشد. نشان دادن جلوه خرافی از دین، یکی از نمودهای این شیوه، جهت تغییر الگوی فرهنگی جامعه میباشد، که در این الگو ،افراد ضمن حفظ وابستگیهای دینی و اعتقادی، با دین و فرهنگ اصیل فاصله گرفته و بیگانه میشوند.

خانواده و افراد آن، سهم بسزایی در شکلگیری اجتماع دارند، که توجه به این امر مهم در جوامع اسلامی، منجر به شکلگیری و تحقق تمدن اسلامی میگردد.

 افزایش مصرف گرایی

زمان زیادی از برنامه های ماهواره ای به تبلیغات کالاهای مختلف اختصاص یافته است. بیشتر این تبلیغات بر محور کالاهای بهداشتی – آرایشی و مُد است. این تبلیغات آنچنان با جذابیت و پرتکرار ارئه می شوند که مخاطب خود را به خرید آن ترغیب و وسوسه می کند.

در چند سال اخیر بسیاری از رسانه های داخلی مانند تلویزیون و روزنامه سعی کرده اند مردم را نسبت به نادرست بودن و زیان آور بودن این تبلیغات و محصولات آگاه کنند اما این روند گویا همچنان ادامه دارد و نتیجه ای جز افزایش مصرف گرایی ندارد.

  تهدید سلامت جسمانی

تماشای مفرط برنامه های ماهواره ای باعث ایجاد سکون و بی حرکتی در بینندگان آن می شود که این خود می تواند زمینه های سردرد شدید، گردن درد، اختلالات خواب، خشک شدن چشم ها و دشواری در دید، اضافه وزن و … را فراهم کند.

 با این توصیف می توان گفت گرچه ماهواره می تواند در هشیار کردن، اطلاع رسانی و پیشرفت نقش مهمی داشته باشد، اثرات و پیامدهای منفی نیز به جای می گذارد؛ تا جایی که کشورهای مختلف برای این موضوع در حال چاره اندیشی هستندو هزینه های هنگفتی را صرف کاهش آسیب های ماهواره می کنند. شما می توانید با مطالعه مقاله «راهکارهای کاهش آسیب های ماهواره»، در همین شماره، با برخی از شیوه های پیشگیرانه و مقابله ای کاهش و کنترل پیامدهای منفی ماهواره آشنا شوید.

  مخدوش شدن فرهنگ دینی

دشمن از هر وسیله و رسانهای برای مورد حمله قرار دادن فرهنگ مسلمانان بهره برداری میکند و ماهواره نیز یکی از این وسیلهها و رسانههاست.

در سالهای اخیر، شبکههای ماهوارهای راهاندازی شده توسط دولتهای غربی، تلاش فراوانی نمودهاند تا با انواع روشها، فرهنگ دینی جامعه را زیر سۆال ببرند و این حربه را گاهی با ایجاد شبهه، گاهی با تحقیر، گاهی با تخریب اساس مذهب و گاهی با سخت جلوه دادن اعمال مذهبی پیش میبرند. این شبکهها هیچ ابائی ندارند که حتی خیلی آشکارا به مقدسات مردم توهین نموده، یا آنها را مسخره نمایند.

  حمله به دین به بهانه مبارزه با بدعت و خرافات:

تمدن عصر جدید که شکوفایی آن را پیوسته ناشی از حذف دین از صحنه زندگی فرد و اجتماع می شمارند و عامل عقب افتادگی جوامع وامانده یا عقب نگه داشته شده را پای بندی به دین و ضوابط مذهبی قلمداد می کنند، حربه خطرناکی است که بر روح حساس و پرشور جوان اثر نامطلوبی بر جای می گذارد.

 یکی از روش های دیرین دشمن برای گسترش سلطه خویش، استفاده از باورهای انحرافی در برابر عقاید و ارزش های اسلام اصیل است.

 آنان می کوشند مذهب را که عامل بیداری، پویایی، ستم ستیزی، عدالت گستری و فراهم آورنده سعادت دنیا و آخرت است، به عامل تخد یر، انزواطلبی، واپس گرایی، رهبانیت و امری شخصی تبدیل کنند و با این شگرد، بیشترین سعی شان در درست کردن عقاید نسل جوان بر طبق خواسته ها و اهداف خودشان است.

 به تعبیر امام خمینی رحمه الله : «می خواهند اسلام ناب محمدی (ص) را به اسلام امریکایی مبدل سازند.» تأکید بر اختلاف های مذهبی، تکیه کردن افراطی بر تفاوت های شیعه و سنی، ترویج خرافه گرایی، ترویج مذهب های دروغین، تحریف مفاهیم والایی همچون: انتظار، توکل، دعا، قضا و قدر و تعبد و نیز ارائه نظریه های ویرانگر گوناگون علیه مذهب، همه برای رسیدن به این هدف شوم سازمان دهی و اجرا می شود. در واقع این شبکه های ماهواره ای با روش های به ظاهر علمی، دینی و حتی طنز، در سست کردن عقاید مردم می کوشند و این برنامه ها نسل جوان را به ابتذال می کشاند.

تمام اینها بخشی از آسیب های ماهواره است که می تواند بنیان خانواده و اجتماع را تخریب کند.

عباس فخری مقدم

 

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false