×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۱۰ تیر - ۱۴۰۴  
false
true
الگوریتم اسرائیلی که بر اساس احتمال آدم می‌کشد

به گزارش چغادک نیوز به نقل از فارس؛ «لوندر» (Lavender) یک سیستم پشتیبان تصمیم مبتنی بر هوش مصنوعی است که رژیم صهیونستی از آن برای شناسایی و ترور افراد در غزه و احتمالاً ایران استفاده کرده است.
سامانه لوندر الگوریتم‌های هوش مصنوعی را در خدمت ترور به کار می‌گیرد. لوندر توانایی تحلیل حجم بالایی از اطلاعات در مورد تعداد زیادی از افراد (میلیون‌ها نفر) را داشته و بر مبنای وابستگی افراد به یکدیگر و ارگان‌های نظامی، موقعیت افرادی را به عنوان هدف معرفی می‌کند.
این سامانه داده‌های ارتباطی شهروندان و مردم عادی از جمله تماس‌ها، مکان‌ها، اینترنت و همینطور دفعات تعویض سیم‌کارت‌ها را جمع‌آوری می‌کند. پس از جمع‌آوری این داده‌ها، شبکه ارتباطی افراد و وابستگی افراد به یکدیگر تحلیل می‌شود.
فرض کلیدی سامانه این است: «اگر فردی با اعضای شناخته‌شده، مثلا اعضای حماس، در ارتباط باشد یا رفتار مشابهی داشته باشد و یا الگویی نزدیک به آن‌ها داشته باشد، احتمالاً خودش هم عضو حماس است.»
برای مثال، شخصی که زیاد سیم‌کارت عوض کرده، تنها با یک حلقه خاص از مخاطبان در تماس است یا نزدیک به افراد مظنون زندگی می‌کند، احتمالاً خودش هم باید در لیست ترور باشد.
در نتیجه تحلیل این داده‌ها، لوندر به صورت روزانه، فهرستی از هزاران هدف انسانی را مشخص می‌کند. این سامانه حتی برای اهداف انسانی خودش، اولویت تهدید هم مشخص می‌کند.
در نهایت، این فهرست به واحدهای هوایی یا پهپادی برای اجرای حمله ارجاع داده می‌شود. براساس گزارش منابع مختلف، در برخی روزها، فهرست‌هایی شامل بیش از ۱۰ هزار نفر از سوی سامانه لوندر تولید شده است.
منابع غربی که به این سامانه منتقد هستند می‌گویند اپراتورهایی که این لیست را دریافت می‌کنند، فقط ۲۰ ثانیه وقت دارند تا تصمیم بگیرند آیا فرد مذکور باید کشته شود یا خیر. با اینکه گفته می‌شود دقت سیستم حدود ۹۰ درصد است، اما وقتی از هزاران نفر صحبت می‌کنیم، حتی ۱۰ درصد خطا می‌تواند صدها کشته غیرنظامی به بار بیاورد.
سامانه‌های هوش مصنوعی مانند لوندر با تحلیل کلان‌داده‌ها، به هر فرد یک درصد احتمال عضویت یا ضریب تهدید اختصاص می‌دهند و بر همین اساس، او را به‌عنوان هدف معرفی می‌کنند. به عبارت دیگر عملیات ترور تنها بر مبنای احتمال انجام می‌شود.
این رویکرد، از نظر اخلاقی و حقوقی بسیار مسئله‌دار است؛ زیرا می‌تواند به کشتار افرادی منجر شود که نه محکوم شده‌اند، نه بازجویی شده‌اند و نه حتی لزوماً جرمی مرتکب شده‌اند.
بر اساس گزارش‌های تحقیقی پی‌درپی رسانه‌های مختلف، این سیستم توسط واحد اطلاعاتی یگان ۸۲۰۰ ارتش اسرائیل (بخشی از ارتش اسرائیل که مشابه NSA آمریکا فعالیت می‌کند) توسعه یافته است.
گفتنی است در سال ۲۰۲۳، رژیم صهیونی عملیاتی تحت عنوان شمشیر آهنین انجام داد. شناسایی و ترور اعضای جنبش مقاومت اسلامی و جنبش جهاد اسلامی فلسطین هدف این عملیات بود که این رژیم برای شناسایی افراد از سامانه‌ لوندر استفاده کرده بود.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false