- 28 اسفند 1403
- اخبار استان
- کد خبر 132537
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true

به گزارش خلیج فارس؛ جشن چهارشنبه سوری در واقع پیش درآمد جشن نوروز است که ایرانیان در سال کهنه می گیرند تا بدی های سال پیش را در آتش بریزند و پاک و پاکیزه آماده آمدن بهار شوند.
برخی از اسطوره شناسان معتقدند چهارشنبه سوری جشنی ملی است فروغ زندگی می شمردند و مقدس می دانستند. با افروختن آتش به پیشواز سال نو می رفتند تا شعله های آن را که به آسمان سر می کشید واسطه آرزوهای پاکی قرار داده باشند که برای سال تو طلب می کردند.
پریدن روی آتش با گفتن «زردی من از تو ، سرخی تو از من»، قاشق زنی ها فال گرفتن ها، کوزه شکستن ها، شعرخوانی و دورهم نشینی و همه و همه چیزی نبود جز آرزوی سعادت و نیکبختی و رفاه و آسایش و شادمانی که مطلوب انسان است.
اما از اوایل دهه هفتاد ابتدا در شهرهای بزرگ و سپس در سایر نقاط کشور، سه شنبه آخر سال با سر و صداهای ناشی از انفجار نارنجک های دست ساز عجین شد و فضای شهرهای مختلف کشور در بعد از ظهر و شام سه شنبه پایانی سال بیشتر به میدان جنگ شبیه است تا یک مراسم سنتی در قالب پریدن از روی آتش یا قاشقزنی و …
با کمال تاسف هر ساله تعداد قابل توجهی از شهروندان دچار آسیبهای جسمی و بعضا آسیبهای جانی میشوند.
در اینفوگرافیک زیر، نگاهی به رسوم قدیمی چهارشنبه سوری در ایران کهن انداخته ایم و توصیه هایی برای اینکه از خود و دیگران در حوادث ناشی از آن مراقبت کنیم.
false
true
false
true