- 15 اردیبهشت 1404
- ایران و جهان
- کد خبر 133199
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true

به گزارش چغادک نیوز به نقل از فارس به گفته پایگاه اطلاعرسانی دولت؛ احمدرضا لاهیجانزاده معاون محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست درباره جزئیات جلسه با رئیس سازمان شیلات گفت: امروز برای پیگیری بندهای قانونی که در برنامه هفتم توسعه بر دوش سازمان حفاظت محیطزیست قرار گرفته و باید به صورت مشترک با سازمان شیلات انجام شود، جلسهای با حضور حمزه رستمپور ریاست محترم سازمان شیلات، مدیران کل معاونت دریایی و تالابها و یکی از مدیران حوزه معاونت محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی برگزار شد.
وی افزود: یکی از موضوعات مهمی که در جلسه امروز منجر به اخذ تصمیمات مهم شد، مسئله حفظ و بهبود احیای ذخایر آبزیان در سواحل شمال و جنوب کشور بود که مقرر شد با ارائه تصمیماتی بتوانیم از زیستگاههای طبیعی از جمله مرجانها و آب سنگهای مرجانی حفاظت کرده و بخشهای آسیب دیده را مجدداً احیا کنیم.
لاهیجانزاده تصریح کرد: موضوع بعدی مربوط به حفاظت و توسعه جنگلهای حرا و همچنین ورودی رودخانه به مصب رودخانهها در محل دریا بود که یکی از اکوسیستمهای حساس و شکننده محلی به شمار میرود که آبزیان تخم ریزی انجام داده و زادآوری آنان وابسته به آب شیرینی است که از رودخانه وارد دریا میشود.
معاون محیطزیست دریایی و تالابها گفت: در مورد حفاظت از زیستگاه طبیعی که یگان حفاظت شیلات چگونه بتواند وارد عرصه حفاظتی شده و تقویت شود و نحوه همکاری محیطزیست در کنار آنها مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در مورد زیستگاههای مصنوعی، دستگاهها و وزارتخانههایی که ذیل قانون برنامه هفتم مانند مناطق آزاد، مناطق ویژه اقتصادی و صنایع بزرگ مانند صنایع پتروشیمی وابسته به وزارت نفت که در سواحل مستقر هستند، باید از محل مسئولیت اجتماعی خودشان به احیای زیستگاهها کمک کنند.
لاهیجانزاده ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در جلسه امروز مربوط به صید در دریای عمان بود که با چه روش و شرایطی اجازه صادر شود تا کشتیها بتوانند با چه استانداردهایی کار صید را انجام دهند.
در حال حاضر استانداردها تعریف شده و هرزمان که کشتی خود را مجهز به آن تجهیزات کرد اجازه خواهد داشت که با نظارت کامل به دریای عمان رفته و کار صید را انجام دهد.
اما در این بخش هنوز هیچ کشتی با توجه به شرایط گفته شده اعلام آمادگی نکرده است.وی افزود: درباره خلیج فارس نیز مطلب مشابهی برای صید یال اسبیان عنوان شد درصورتی کشتیها میتوانند به صید این نوع گونه آبزی بپردازند که استانداردها، مجوزها و تجهیزات مربوطه را اخذ کرده باشد.
لاهیجانزاده تصریح کرد: آخرین نکته مطرح شده در جلسه امروز مربوط به حوزه محیطزیست طبیعی بود که قرار شد، جلسات همفکری، همافزایی تخصصی درباره موضوع راهسازی برخی از گونهها در آب پشت سدها بر اساس قوانین و ضوابط صورت بگیرد.
همچنین در ذیل این موضوعات قرار شد کمیتههای تخصصی ایجاد شده تا کار از آن طریق دنبال شود.
false
true
false
true