- 10 اردیبهشت 1404
- خبر ویژه , صفحه اصلی چغادک نیوز
- کد خبر 133126
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true

به گزارش چغادک نیوز: فاطمه جوشن- اسماعیل سجادیمنش در حاشیه برگزاری نشست شورای سیاستگذاری ثبت ناملموس کشور که در هتل خورشید بوشهر به مناسبت روز خلیج فارس برگزار شد، اظهار داشت: خلیج فارس دارای پیشینهای غنی و فرهنگی پویایی است و حفظ و احیای آن که در هویتبخشی، شناسایی، مستندسازی، پژوهش و ثبت آثار ناملموس فرهنگی نیز نقش مهمی در انتقال این میراث به نسلهای آینده قرار دارد از اولویت های ما می باشد.
وی افزود: این نشست همزمان با روز ملی خلیجفارس با حضور مسئولان استانی، پژوهشگران و علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ برگزار شد و طی آن، ثبت مواریث ناملموس خلیجفارس مورد بررسی قرار گرفت.
سجادیمنش تصریح کرد: پرونده آثار پیشنهادی پس از انجام تحقیقات میدانی و مستندنگاری، جهت بررسی و داوری به شورای ثبت کشور ارسال و در آنجا از آن دفاع شد و در این جلسه، ۳۶ اثر از استان بوشهر، ۱۰ اثر از سیستان و بلوچستان، یک اثر از هرمزگان و دو اثر از خوزستان مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در نهایت، ۳۴ اثر از استان بوشهر در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسید که این آثار شامل مهارتها، آیینها، غذاهای سنتی، بازیهای محلی، نغمهها، و هنرهای دستی مردمان این دیار است.
سجادی منش خاطر نشان کرد: برخی از این میراث فرهنگی ناملموس شامل آوای لالایی مادران بوشهری، بازی اندکشیتک، مهارت پخت حلوا خرمایی و شیرینی لگیمات، غذاهای سنتی مانند برنجوش، بلالیت، قلیهمیگو، مشتکجیکه، نان سنتی اووچلمه، نان بیبیگلی، ساخت عروسکهای محلی، سرورخوانی مراسمها، کلزنی سنتی، حماسهسرایی رئیسعلی دلواری، نواهای نیجفتی، شیوههای سنتی کشاورزی و صیادی، آیینهای مذهبی، و بازیهای محلی مانند بیستوپنج می باشند.
مدیرکل میراثفرهنگی استان همچنین از رونمایی مکان رویداد عملیات مروارید در خردادماه سال جاری در خرمشهر خبر داد و گفت: این اقدام در امتداد جریان حفظ میراث فرهنگی استان انجام میشود و در کنار ثبت آثار، نقش مهمی در احیای آنها و انتقال به نسلهای آینده خواهد داشت.
false
true
false
true