- 16 اسفند 1393
- اخبار استان
- کد خبر 30860
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true
این اظهارات در شرایطی مطرح شد که انتقادات فراوانی نسبت به توهین صورت گرفته به نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی، مطرح شد. ابتدا علی لاریجانی رئیس مجلس بود که در مقام دفاع از نمایندگان پشت تریبون مجلس قرار گرفت و پس از آن نیز اعتراضات به صحبت های هاشمی رفسنجانی قوت گرفت.
به گزارش "چغادک نیوز"، به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا سه شنبه هفته جاری بود که هاشمی رفسنجانی رئیس تشخیص مصلحت نظام در همایش ملی الگوی توسعه پایدار و متوازن منطقهای با اشاره به انتقادات مجلس از تیم مذاکره کننده، در اظهاراتی توهین آمیز خطاب به نمایندگان خانه ملت اظهار داشت: تریبون مجلس باز است و آنها هم هر چه می خواهند می گویند و برخی هم این دروغ ها را باور می کنند.
این اظهارات در شرایطی مطرح شد که انتقادات فراوانی نسبت به توهین صورت گرفته به نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی، مطرح شد. ابتدا علی لاریجانی رئیس مجلس بود که در مقام دفاع از نمایندگان پشت تریبون مجلس قرار گرفت و پس از آن نیز اعتراضات به صحبت های هاشمی رفسنجانی قوت گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: ممکن است بین نمایندگان مجلس در تاکتیکهای مذاکراتی اختلافنظر باشد، اما ما ملتی هستیم که ولی داریم همانگونه که صدیقه طاهره تبعیت از ولایت را برای شیعیان معنا فرمود، وقتی سیاستهای مذاکرات هستهای توسط رهبری معظم مشخص شد، مادام که این چارچوبها رعایت شود، مذاکرهکنندگان مورد حمایت همگان هستند.
رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: این همگرایی توأم با صلابت که از نعمات ولایت فقیه است درست در نقطه مقابل رفتار عجیب و غریب کنگره آمریکا در اجرای شوی سیاسی اخیر است که با وجود مغایرت روشن حضور رئیس یک رژیم پوشالی در کنگره با منافع ملی آنها فقط به خاطر رقابتهای سیاسی دست به چنین اقدامی زدند.
لاریجانی عنوان کرد: اگر عدهای از نمایندگان نگرانی در مسئله هستهای دارند از باب اهمیت موضوع در صیانت از این دستاورد ملی است که البته بنده به خاطر چارچوبهایی که برای مذاکرات مشخص شده است نگرانی ندارم و مقایسه این دلمشغولی برخی از نمایندگان و افراد با رفتار خصمانه رژیم صهیونیستی مقایسهای معالفارغ و غیرمنصفانه است.
وی گفت: اینکه در مجلس شورای اسلامی نمایندگان با آزادی نظرات خود را اعلام میکنند نکته برجسته نظام ماست و نباید آن را تخطئه کرد، البته هم نمایندگان و هم افراد دیگر در کشور باید از طرح مسائل غیرواقع پرهیز کنند و این قاعده اسلامی است و همه باید آن را رعایت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجموعه این مسائل و وقایع به خوبی نشان میدهد که انقلاب ما در این برهه تاریخی تا چه اندازه نیازمند وحدت درونی و یکپارچگی سیاسی است و حاشیهسازیها و بیان مطالبی که دستاویز بیگانگان شود و جامعه را دچار تفرقه کند مضر منافع ملی کشور است.
آصفری: تخریب مجلس توسط افرادی همچون "هاشمی" راه را برای دیگران باز می کند
محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی و توهین وی به مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمایندگان مجلس همیشه در آخرین سال از هر دوره مجلس شورای اسلامی شاهد چنین توهین هایی از سوی جبهه تخریب علیه مجلس هستند.
وی همچنین گفت: این افراد و تیم حامی آنها به دنبال در دست گرفتن مجلس هستند و تخریب های خود را مدتی است که شروع کرده اند و نباید به مجلس که طبق فرموده امام خمینی (ره) در رأس امور است توسط این افراد توهین شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اذعان داشت: توقع ما به طور متقابل از همکاران خود در مجلس هم بوده که مبادا صحبتی کنند که خدایی ناکرده مجلس و عملکرد آن را زیر سوال ببرد؛ ولی از عقلا و کسانی که در این نظام مسئولیتهایی دارند انتظار نداریم که مجلس را بدون هیچ دلیلی زیر سوال برده و به آن توهین کنند.
آصفری در ادامه گفت: اگر واقعا کسی در مجلس شورای اسلامی موردی را به صورت خلاف واقع مطرح کرده است، پیگیری آن سخت نبوده و بهتر است افراد به جای توهین و زیر سوال بردن همه مجلس، از طریق قانونی اقدام کرده تا موضووع مشخص شود.
وی همچنین اذعان داشت: بهتر است به جای به کار بردن ادبیات تخریبی درباره مجلس اگر آنطور که ادعا می شود، مواردی وجود دارد، آن را از طریق مجاری قانونی پیگیری کرده تا اگر شبههای وجود دارد برطرف شده و همه نمایندگان مجلس تخریب نشوند.
نماینده مردم اراک در مجلس ضمن بیان این موضوع که از همکاران توقع داریم که به طور احتمالی مسائلی را مطرح نکنند که با واقعیت فاصله داشته باشد، اظهار داشت: از کسانی که در نظام مسئولیت دارند انتظار نداریم که برخلاف آشنایی کاملشان با قوانین کشور بدون سند و مدرک اقدام به اشاعه چنین صحبتهای بی اساسی درباره مجلس کنند.
آصفری در پایان تصریح کرد: شروع چنین حرکاتی از سوی شخصیت های نظیر آقای هاشمی این اجازه را به دیگران می دهد که بدون ذکر سند یا دلیلی و خارج از مجاری قانونی کل مجلس را زیر سوال ببرند؛ که باید از این رفتار ها پرهیز شده و شأن و جایگاه مجلس حفظ شود.
بذرپاش: مردم قضاوت می کنند
مهرداد بذرپاش، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو هیاترئیسه مجلس، در اینباره گفت: مردم قضاوت کرده و خواهند کرد که دلواپسان منافع ملی و معیشت مردم همراه نتانیاهو هستند یا آنها که نه غزه، نه لبنان سر دادند.
وی با بیان اینکه «دلواپسی برخی برای رژیم جنایتکار سعودی، دلواپسان منافع ملی را دلواپس کرده است»، تصریح کرد: مردم ما آگاه هستند و درباره اینکه اظهارات و مواضع چه کسانی در راستای اهداف نتانیاهو است، قضاوت خواهند کرد.
رسایی: حرف های هاشمی توهین به ملت است
حجتالاسلام حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه علنی دیروز (سهشنبه) مجلس طی تذکری گفت: آقای هاشمی ما با نتانیاهو همصدا شدهایم یا شما که در کودتای فتنه سال ۸۸ با آنها در ادعای دروغ تقلب همصدا شدید و در جریان ضد سوریه، دقیقا همان اتهاماتی را به بشار اسد زدید که اسرائیلیها میزدند و مدعی استفاده بشار اسد از سلاح شیمیایی علیه مردمش بودند.
آقای هاشمی گفتهاید تریبون مجلس باز است و عدهای از این تریبون درباره پرونده هستهای دروغ میگویند و مردم هم باور کردهاند.
اولا این حرف نه تنها توهین به نمایندگان مجلس که توهین به ملت ایران است. ملت ایران آنقدر ساده نیستند که هر دروغی را باور کنند کما اینکه ادعای تقلب شما در سال ۸۸ را باور نکردند.
دروغگو آنهایی بودند که در انتخابات سال ۸۸ نظام اسلامی را به دروغ متهم به تقلب کردند ولی مردم دروغ آنها را باور نکردند و بعد از مدتی دور این جماعت را خالی کردند و در انتخابات سال ۹۲ هم نشان دادند به نظام اسلامی اعتماد دارند و در انتخابات شرکت کردند.
آقای هاشمی! مجلس به مردم دروغ نگفته بلکه دروغ را آنهایی گفتند که در انتخابات سال ۸۸ فتنه کردند و ادعای تقلب کردند و در راس آنها شما بودید.
حقیقت پور: این روزها هر کس از جایش بلند می شود مجلس را مورد هجمه قرار می دهد
منصور حقیقت پور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات مطرح شده توسط هاشمی رفسنجانی می گوید: حرف ما به آقای هاشمی این است که شما که برای این انقلاب و نظام زحمت کشیده ای، ۸ سال همین تریبون مجلس دست شما بوده است. نمایندگان امروز هم این تریبون را از شما به ارث گرفته اند. بنابراین این حرفی که می زنید در دوره خود شما هم جاری بود؟
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطر نشان کرد: یک نماینده بر پایه وظایف قانونی خود باید حرف هایش را مطرح کند. حالا اگر این تریبون مشکل دارد پس چرا خود شما ۸ سال از آن استفاده کردید، اگر خوب است برای شما خوب بوده و برای دیگران بد است؟
وی در ادامه افزود: بزرگان ما باید منزلت و جایگاه خودشان را بشناسند و این نوع برخوردها در شان انسان های بزرگ نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تریبون مجلس تریبون مقدسی است، چه در دوره آقای مدرس، چه در دوره آقای هاشمی و چه حالا که نمایندگان مردم در مجلس از آن سخنرانی می کنند.
حقیقت پور در بخش پایانی اظهارات خود در پاسخ به این سوال که آیا هجمه های صورت گرفته در راستای تاثیرگذاری بر انتخابات سال آینده مجلس است، عنوان کرد: این روزها هر کس از جایش بلند می شود نمایندگان مجلس را مورد هجمه قرار می دهد. دولت به یک نوع، صدا و سیما به نوعی دیگر، اصلاح طلبان از یک سو و حالا هم که نوبت به آقای هاشمی رسیده است. انشالله که خدا و مردم مجلس را نزنند.
آلیا: هدف هاشمی رفسنجانی تخریب مجلس به طمع تسخیر کرسی های بیشتری در انتخابات آینده است
فاطمه آلیا عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در رابطه با صحبت های اخیر هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه نتانیاهو و عده ای خاص در ایران مانع به توافق رسیدن مذاکرات می شود اظهار داشت: بیان این مواضع و دیدگاه ها از طرف شخصی که سال ها خطیب نماز جمعه بوده و ادعای انقلابی بودن می کند ، نشانه ضعف و کف گیر ته دیگ خوردن است.۰
آلیا افزود: هاشمی رفسنجانی در واقع شهروندان ایران را با شخصی مثل نتانیاهو که اطلاق نام انسان به خاطر جنایات و وحشی گری هایی او جایز نیست در یک ردیف قرار می دهد و در شرایطی ایشان این موضع را بیان کرده است که نتانیاهو نمایندگی چهار میلیون صهیونیست غاصب را به عهده دارد به کنگره آمریکا دعوت شده تا علیه ملت ایران صحبت کند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تصریح کرد: رفسنجانی به دلیل بدبینی نسبت به نمایندگان شجاع مجلس همراه و حمایت کننده از نتانیاهو شده است و این از فرد زیرکی مثل ایشان بعید است آن هم در زمانی چنین صحبتی را مطرح می کند که نتانیاهوی کثیف علیه ایران به مجلس آمریکا دعوت شده است.
وی خاطر نشان کرد: البته اهدافی را در پس این اعلام مواضع وجود دارد ، او با مطرح کردن نام جنایتکار صهیونیستی در کنار نام نمایندگان مجلس ایران در واقع در راستای همان پروژه تخریب مجلس به طمع تسخیر کرسی های بیشتری از مجلس در انتخابات آینده گام بر می دارد.
رفسنجانی برای تسکین ناکامی های درونی در عرصه سیاسی با موضع گیری های بی ارزش خود را ضایع نکند
آلیا صحبت های هاشمی رفسنجانی را توهین به ملت ایران خواند وعنوان کرد: بعید است که به خاطر رسیدن به هدف از هر وسیله ای استفاده شود حتی به زبان آوردن یک شخصیت کثیف سیاسی و یک جا قرار دادن این شخصیت با نمایندگان منتخب ملت ایران و این توهین به مردم ایران است و ملت او را به خاطر توهین به نمایندگان نخواهند بخشید.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی با بیان این نوع موضع گیری ها شخصیت خود را زیر سوال می برد،افزود: ما امیدواریم که هاشمی رفسنجانی در سال های آخر عمرخود خدماتی را که در قبل از انقلاب در راه انقلاب و اسلام داشتند با این نوع موضع گیری های بی ارزش ضایع نکنند و برای تسکین ناکامی های درونی در عرصه سیاسی و پرت شدن از امامت جمعه توسط مردم و حمایت از فتنه گران ،حداقل از خدمات گذشته خود مراقبت کنند.
شجاعی: اظهارات توهینآمیز هاشمی خارج از انصاف است
سید رمضان شجاعیکیاسری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با توهین هاشمی رفسنجانی به نمایندگان مجلس اظهار داشت: تریبون آزاد مجلس جزو افتخارات و قوت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و حرفهای نمایندگان، انتقال حرف مردم در جامعه است.
وی افزود: قطعاً آقای هاشمی به این تریبون توهین کردند اما باید این را دانست که نمایندگان از طرف مردم دروغ نمیگویند.
نماینده ساری و میاندورود خاطرنشان کرد: باید پذیرفت که مجلس جمهوری اسلامی یکی از دموکراتیکترین و بینظیرترین مجلسهای دنیا است، در تمام دنیا نهادی بالاتر از مجلس وجود دارد که توان انحلال مجلس را دارد اما مجلس ایران مستقل است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اقتدار مجلس به آزادی تریبون و بیان حرف مردم از آن طریق است.
شجاعیکیاسری در پایان با بیان اینکه مقایسه نمایندگان با دشمنان، مقایسه ناهمگونی بوده و نگاه مثبتی نیست، گفت: شاید آقای هاشمی در عصابنیت آن سخنان را بیان کردند و خارج از انصاف است.
مقیمی: شنیدن اظهارات آقای هاشمی، گوش دادن به رادیو بیگانه است
احمدعلی مقیمی در رابطه با توهین اخیر هاشمی رفسنجانی به نمایندگان مجلس، اظهار داشت: وقتی آدم این صحبتهای آقای هاشمی را میشنود، انگار دارد به رادیوی بیگانه گوش میکند.
وی با بیان اینکه این حرفهای ناصحیح آقای هاشمی موضوع پنهانی نیست، افزود: رفتار و سخنان آقای ظریف چه در مذاکرات سعدآباد در دولت اصلاحات و موضوعی که با البرادعی در شورای روابط خارجی آمریکا و همچنین در دولت آقای روحانی مطرح کرد، این را وانمود میکند که آینده سیاسی آنها وابسته به مسائل هستهای است.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با عنوان اینکه آقای هاشمی تمام حیثیت و آبروی سیاسی خود را پای مذاکره و دولت آقای روحانی گذاشته و تمامقد برای پیروزی آقای روحانی در انتخابات تلاش کرد، خاطرنشان کرد: امروز هم در تلاش است که حیثیت سیاسی خود و اقتدار قبلی خود را بار دیگر بهدست آورد، پس چارهای ندارد که به هر طریقی که شده این مذاکرات را به سامان برسانند.
عضو کمیسون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بههمین دلیل است عدهای معتقدند عبور از خطوط قرمزی که برای این مذاکرات تعیین شده و همچنین چگونگی روند مذاکرات را به مردم میگویند.
مقیمی اضافه کرد: این موضوع آنها را عصبانی کرده است، آنها تا مرز امضای تفاهمنامه دو مرحلهای سیاسی رفتند اما پس از تذکراتی که به آنها داده شد، این تفاهمنامه عملی نشد و مجبور شدند در صحن علنی با مردم گفتوگو کنند.
مقمی افزود: آقای هاشمی باید به جای فرار به جلو کمک کند تا منویات مقام معظم رهبری در مذاکرات تحقق پیدا کند.
این نماینده با تأکید بر اینکه این جمله که دلواپسان با نتانیاهو همزبان شدهاند، زیبنده آقای هاشمی رفسنجانی نیست، خاطرنشان کرد: نتانیاهو در واشنگتن بر مذاکرات فشار میآورد و آقای هاشمی هم در تهران فشار میآورد تا مذاکرات به دلخواه برخی از مشتاقان توافق هستهای آنهم به هر قیمتی و به هر شرطی اتفاق بیافتد.
وی ادامه داد: جای تاسف دارد که مذاکرات برای رژیم صهیونیستی محرمانه نیست اما برای ملت ایران و نمایندگان مجلس محرمانه است البته ما اطلاعات لازم را از منابع دیگر میگیریم، به همین دلیل است که واکنش نشان میدهیم.
مقیمی گفت: ما همچنان موضع ولیامر خود را داریم و و جلوتر از او حرکت نمیکنیم و تا زمانی که خطوط قرمز نظام را رعایت کنند، ما از آنها حمایت میکنیم اما به نظر میرسد گهگاهی خطوط قرمز را متوجه نمیشوند.
نماینده بهشهر، نکا و گلوگاه گفت: آنهایی که به اصطلاح مدافع قانون هستند، اجازه دهند فرزندانشان که مرتکب تخلفات زیاد مالی و امنیتی شدهاند، فرقی با دیگر مردم نداشته، محاکمه و به اعمال آنها رسیدگی شود و فشار بر روی عدم اجرای حکم نگذارند تا قدرت و صلابت نظام و قوه قضائیه مشخص شود و اعتماد مردم نسبت به نظام افزایش پیدا کند.
علیپور: هاشمی همگام با غرب عمل میکند
کمال علیپور دبیر مجمع نمایندگان با بیان اینکه ایران بر مبنای دموکراسی دینی است، اظهار داشت: رمز موفقیت ایران اسلامی حضور مردم در تعیین سرنوشت خودشان است و جایگاهی که فیلتر نظام و برآمده از آرای مردم بوده، مجلس شورای اسلامی است.
وی با تبیین جایگاه نظارتی مجلس، افزود: مجلس به تعبیر حضرت امام (ره) در رأس امور است زیرا هم قانونگذار است و هم چرخه اقتصادی سیاسی و فرهنگی کشور را نظارت دارد.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قانون اساسی این حق را به نمایندگان ملت در مجلس داد که در همه امور اظهار نظر کنند و کشور و مجلس ما افتخارش به این است که آزاد است.
این نماینده با اشاره به شیوه نظارت نمایندگان، اذعان کرد: نمایندگان نظارت خود را ابتدا با نطق و تذکر و سپس در کمسیونهای تخصصی پیگیری میکنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اظهارات آقای هاشمی برای بیشتر نمایندگان جای تعجب داشت، بیان کرد: آقای هاشمی چطور یک جایگاه اساسی که رأس امور است را به دروغگویی منتصب میکند مگر نه اینکه قانون و مجلس جایگاه گذشته ایشان بود، چطور امروز این جایگاه و تریبون را زیرسوال میبرد.
وی خاطرنشان کرد: هاشمی رفسنجانی قانون اساسی را زیر سوال برد، قانونی که ماه عسل خون شهدای انقلاب است، آیا نمایندگان آن همگام با نتانیاهو حرکت میکنند؟
علیپور با بیان اینکه آنهایی که این مسائل را مطرح میکنند، همگام با غرب در راستای تضعیف مجلس قانونگذار هستند، ابراز کرد: اگر امروز در مقابل زیادهخواهی غرب، مجلس روشنگری کند، این همگامی با دشمنان و نتانیاهو بودن است؟ آیا مجلسی که نمایندگان آن از خود مردم هستند و جایگاه قانونگذاری دارند را باید با چنین انسانی مقایسه کرد؟
نماینده قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی با اشاره به اینکه نباید به واسطه از حمایت از جریان سیاسی نظام را زیر سوال برد، یادآور شد: به واسطه اختلافات و موضوعات خانوادگی نباید از نظام خرج کرد و نباید جایگاه نمایندگان را به دروغگویی نسبت داد.
علیپور در پایان گفت: مجلس و دولت مشکلی با یکدیگر ندارند و این در بودجه سالانه و سایر امور ثابت شد، مگر نه اینکه بیشترین وزیر در این دولت تأئید صلاحیت شدند.
شریعتمداری: اظهارات هاشمی سخیف است
حسین شریعتمداری در یادداشتی نوشت:
۱ . «برتولت برشت» نمایشنامهنویس و شاعر بلندآوازه آلمانی از قول بازیگر نقش اول یکی از نمایشنامههای خود میگوید: «شرمآور است!… چرا هنوز متوجه نشدهای که میتوان به یک نفر برای همیشه دروغ گفت و میتوان برای یک بار به همه دروغ گفت، اما هرگز نمیتوان برای همیشه به همه دروغ گفت».
در گرماگرم مذاکرات هستهای ایران و ۵+۱ در ژنو و در حالی که نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی به منظور خام کردن تیم هستهای کشورمان و آمادهسازی آنان برای اعطای امتیازات بیشتر، به آمریکا رفته و قرار بود طی سخنانی در کنگره، نقش مخالف توافق پیشروی را بازی کند، آقای هاشمی رفسنجانی در اقدامی عجیب که با توجه به هوش سیاسی ایشان دور از انتظار بود، منتقدان داخلی را به باد اتهام گرفت و گفت؛ «درمهمترین پروژه دولت که تیم مذاکرهکننده است و مورد حمایت مقاممعظمرهبری قرار دارد، خودشان هم تکرار میکنند که با برنامه رهبری کار را پیش میبرند اما این دلواپسان چه بر سرشان میآورند و با نتانیاهو همنوا شدهاند. هاشمی رفسنجانی با اشاره به سفر نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا ادامه داد: او آنجا رفته و اوباما را تحریک میکند و اینجا هم دلواپسان میگویند که ما اسرار را میگوییم؛ نمیدانیم این چه سری است؛ آنها هم از شیطان هستند و از آن طرف دارند کار میکنند اما در حال حاضر نزدیک به نتیجه رسیدهایم. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: زمانی که تیم مذاکرهکننده باز میگردد به جای استقبال از آنها دلواپسان چیزهایی میگویند که نباید بگویند. وی با اشاره به انتقادات مجلس از تیم مذاکرهکننده ادامه داد: تریبون مجلس باز است و هر چه میخواهند میگویند و برخی هم این دروغها را باور میکنند و اینها مزاحمت است»!
۲. با عرض پوزش از آقای هاشمی رفسنجانی باید گفت؛ اظهارنظر ایشان درباره موضوع یادشده به اندازهای سخیف است که نمیتوان باور کرد، این اظهارات بیپایه و عوامانه مورد قبول خود ایشان نیز باشد. یعنی آیتالله هاشمی با آن سوابق چند ده ساله و حضور در مسئولیتهای بلندپایه نظام به این نتیجه رسیدهاند که آمریکا اصرار دارد در توافق پیشروی به ایران امتیازات فراوانی بدهد! ولی نتانیاهو از اینکه آمریکا با ایران از در دوستی درآمده و دشمنیها را کنار گذاشته، عصبانی و ناراحت است؟!… به یقین آقای هاشمی رفسنجانی در دورترین افقهای ذهن خود نیز بر این باور نیست. پس ماجرا چیست؟! بخوانید!
۳. تأسفآور است، ولی قابل انکار نیست که آیتالله هاشمی رفسنجانی امروز با رفسنجانی دهههای اول انقلاب تفاوت فراوانی دارد. ایشان دیگر به عنوان یکی از استوانههای نظام شناخته نمیشود، بلکه جایگاه پیشین خود را – به هر علت! – از دست داده است و از سکوی بلند «شخصیت سیاستساز و استوانه نظام» به «عضویت یک گروه سیاسی» تنزل یافته است. این «افول» البته که برای دوستداران انقلاب و نظام تأسفآور است و مشاهده ایشان در کنار پادوهای بیشخصیت سیاسی که هر روز به رنگی درمیآیند و بیشترین دشمنیها را نسبت به وی روا داشتهاند، سخت و ناگوار است ولی…
اکنون باید توجه داشت که وقتی به اینگونه اظهارات آقای هاشمی از دریچه جایگاه قبلی ایشان نگاه میشود، تعجبآور به نظر میرسد و حال آن که اظهارات مورد اشاره از جایگاه بلند قبلی نیست بلکه – با عرض پوزش- اکنون دیگر اظهارات ایشان به عنوان اظهارنظر یک عضو از اعضای یک حزب سیاسی قابل ارزیابی است.
۴. آقای هاشمی رفسنجانی همسو با آقای روحانی، تمامی حیثیت سیاسی خود را به مذاکرات هستهای و نتایج آن گره زدهاند و حال آن که امروزه اگر از خسارتهای فراوانی که تحمل کردهایم، امتیازات نقدی که دادهایم و تحقیرهایی که تحویل گرفتهایم صرفنظر کنیم، تمامی شواهد موجود به وضوح حکایت از آن دارند که تنها دستاورد دور جدید مذاکرات هستهای، اثبات غیرقابل اعتماد بودن آمریکا بوده است، یعنی دقیقا آنچه که آقایان در دولت جدید اصرار بر نفی آن داشتند.
اظهارات اخیر جناب هاشمی، تلاش بیفایدهای برای تغییر صورت مسئله است. ایشان و در موارد بیشتری آقای روحانی، سعی میکنند برای ناکامی خود در مذاکرات و بر زمین ماندن وعدههایی که داده بودند، «علت» و «عواملی» بیرون از حوزه مسئولیتی خود بتراشند و در این راه تا آنجا پیش میروند که حتی منتقدان خود را با نتانیاهو، همزبان معرفی میکنند!
۵. آقای هاشمی و دوستانشان در دولت بیشتر از آن که در پی عمل به وعدههای خود باشند، سخنرانی و مصاحبه و همایش به مردم تحویل دادهاند و اکنون که یکسال و چند ماه از عمر دولت یازدهم میگذرد، با انبوهی از وعدههای بر زمین مانده روبرو هستند، و متاسفانه به جای این که از تجربه ناکام گذشته پند بگیرند و مسیر حرکت خود را به سوی منافع ملی و رسیدگی به امور ضروری و حیاتی مردم تغییر دهند، به فرافکنی روی آورده و موانع فرضی میتراشند.
۶. و اما تهمت بزرگ همنوایی منتقدان با اسرائیل، اگرچه کودکانه و خندهدار است ولی به دلیل سوابق همسو با اقدامات وطنفروشانه و خیانتآمیز اصحاب و سران فتنه ۸۸ باید آن را در چارچوب «ترفند فرار به جلو» ارزیابی کرد. و شاید کسانی که در فتنه یاد شده، آشکارا از سوی مثلث آمریکا، اسرائیل و انگلیس به کار گرفته شده بودند، در پی تطهیر! خود برآمده باشند!
آقایان فراموش نکردهاند که نتانیاهو با صراحت اعلام کرده بود «اصلاحطلبان بزرگترین سرمایه اسرائیل در ایران هستند» – که البته منظورش آن دسته از مدعیان اصلاحات بود که در فتنه حضور داشتند – و شیمون پرز، تاکید کرده بود که «جنبش سبز به نمایندگی از اسرائیل با جمهوری اسلامی ایران درگیر است»، به یقین از یاد نبردهاند که شعار «نه غزه، نه لبنان» از سایت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی سر برآورده بود!
و به یاد دارند که روز قدس به نفع اسرائیل شعار میدادند، روز ۱۳ آبان به حمایت از آمریکا شعار میدادند، روز عاشورا به ساحت امام حسین(ع) اهانت کرده بودند و شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» را هم که به خاطر دارند؟ و …
حالا باید پرسید؛ کدام اقدام اصحاب و سران و همراهان فتنه ۸۸، مستقیما و آشکارا در خدمت به اسرائیل نبوده است؟! و…
false
true
false
true