×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۲۸ مرداد - ۱۴۰۴  
false
true
جدیدترین اخبار کرونا در ایران|یکه‌تازی دلتا میان کودکان/ ۸ بیمار به‌ازای یک ناقل / قرنطینه برخی مناطق لازم است+ نقشه و نمودار

به گزارش چغادک نیوز، در شرایطی که مسئولان وزارت بهداشت سخن از مدیریت کم هزینه پیک پنجم می‌گویند انتشار افزایش تعداد موارد ابتلا در میان کودکان با ویروس دلتا این نگرانی را ایجاد کرده که دوباره کانون‌های بیماری در خانواده‌ها شکل گرفته و شاهد گسترش بحران در سراسر کشور باشیم.

در این زمینه کارشناسان بهداشت تاکید دارند با توجه افزایش فعالیت سویه دلتا در سراسر کشور تغییرات معناداری در سن ابتلا در ایران ایجاد شده است به صورتی که اگرچه در انواع گذشته ویروس بیشتر مبتلایان بالای ۲۰ سال بودند اما اکنون براساس اطلاعات موجود ویروس جهش یافته دلتا با تمام تغییراتی که به خود دیده در میان کودکان یکه‌تازی می‌کند.

این گروه تاکید دارند اگرچه نرخ مرگ و میر در میان کودکان به دلیل ابتلا به کرونا بسیار پایین است اما خطر اصلی اینجاست که کودکان می‌توانند ناقلان شیرین‌زبان در میان خانواده‌ها باشند و باعث گسترش موارد ابتلا در سراسر کشور آنهم در کانون‌های خانوادگی باشند که مدیریت این روند با درنظر گرفتن قدرت سرایت بالای دلتا احتمالا نه تنها پرهزینه است بلکه می‌توان گفت کار دشواری خواهد بود.

در همین زمینه  شمس اله نوری‌پور رئیس بیمارستان کودکان مفید تهران نیز ضمن تأیید افزایش ابتلای کودکان به سویه دلتا  می‌گوید: واریانت دلتا بیش از گذشته شیرخواران و نوزادان را درگیر می‌کند و چون این موج به‌سرعت واگیردار است بیشتر از چهار موج قبلی درگیری را در کودکان افزایش داده است.

نوری‌پور می‌افزاید: از ۳۷ تخت بخش بیماران کرونایی هم اینک ۱۷ تخت در اشغال شیرخواران، نوازدان و کودکان مبتلا به کووید۱۹ است و ما عدم رعایت خانواده‌ها و مسافرت‌ها را دلیل ابتلای گروه‌های سنی زیر ۱۴ سال به ویروس کرونا می‌دانیم. همین بی‌توجهی خانواده‌ها منجر به انتشار بیماری شده و چون موج پنجم با سویه دلتا واگیری بیشتری دارد تعداد تخت‌های بستری ما به نسبت موج‌های قبلی بیشتر اشغال شده و پیش‌بینی می‌کنیم موارد بستری در گروه‌های سنی زیر ۱۴ سال نیز روند افزایشی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کودکانی که قربانی ویروس کرونا می‌شوند دارای نقص ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای هستند همچنین درباره علائم بیماران سرپایی و بستری مبتلا به واریانت دلتا نیز می‌گوید: به‌طور کلی علائم ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود. درحالی که  سرفه کمتر دیده شده است.

افزایش تعداد بیماران به دلیل سرعت سرایت دلتا

از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند این اتفاق یعنی افزایش تعداد کودکان ناقل دلتا روند تصاعدی نرخ ابتلا را ایجاد کرده است، چون شباهت علائم بیماری کرونا با ویروس دلتا بسیار شبیه به سرماخوردگی ساده است والدین و خانواده‌ها بدون اینکه احتمال آلوده بودن کودکشان به ویروس کرونا را بدهند خود نیز در معرض ابتلا خواهند بود.

این گروه همچنین معتقدند از آنجا که اجرای دقیق  قرنطینه در میان کودکان امری دشوار است چرخه انتقال سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت چون  در واریانت انگلیسی کرونا یا ویروس آلفا، یک نفر ناقل بین دو تا چهار نفر را مبتلا می‌کرد، اما در ویروس دلتا یک نفر مبتلا می‌تواند هشت نفر دیگر را هم مبتلا کند که این اتفاق بار سنگینی را به نظام بهداشت و درمان کشور تحمیل خواهد کرد.

اهمیت اجرای دقیق قرنطینه و رهگیری مبتلایان

اظهار نظر کارشناسان بهداشت و درمان مبنی بر افزایش تعداد بیماران با توجه به شرایط جدید با درنظر گرفتن تغییرات معنادار شاخص‌های مختلف در اقصی‌نقاط کشور این نکته را یادآور می‌شود که وزارت بهداشت و البته مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم  به مدیریت کم هزینه پیک پنجم دارند بهترین راهکار در کنار گسترش و سرعت میزان واکسیناسیون؛ رهگیری مبتلایان و اجرای دقیق قرنطینه آنهاست.

این درحالی استکه با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده از سوی وزارت بهداشت برای مقابله با روند افزایشی مراجعه بیماران سرپایی و همچنین بستری در مراکز درمانی اکنون ستاد ترخیص دوباره فعال شده و احتمالاً شاهد ترخیص ناقلان خاموش بیشتری در روزهای آتی برای ایجاد فضای مناسب بستری بیماران بدحال‌تر خواهیم بود.

اتفاقی که در پیک چهارم نشان داده نه تنها باعث از دست رفتن تمام برنامه‌ریزی‌ها می‌شود بلکه با طولانی شدن دوره پیک می‌تواند زمینه‌ساز پیک‌های بعدی البته با قدرت بیماری‌زایی بالاتری نیز باشد که در شرایط فعلی مدیریت این اتفاق برای کادر درمان ایران محلی از تردید خواهد بود و قبلا وزیر بهداشت به این موضوع اشاره کرده بود.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند با درنظر گرفتن تعطیلات پیش رو و البته روند افزایشی نرخ بیماری در میان کودکان و تمام موارد دیگر قرنطینه کانون‌های بحرانی الزامی و البته توجه به موضوع قرنطینه افراد مبتلا نیز به نوعی پاشنه آشیل موفقیت در مدیریت کم هزینه پیک پنجم با ویروس دلتاست، که بررسی دقیق آمارهای رسمی تایید کننده همین واقعیت است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

دورکاری و عدم تجمع کارکنان در محل کار

از سوی دیگر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به سرایت بسیار بالای نوع ویروس دلتا که اکنون در اغلب نقاط کشور فعال شده تاکید کرد: موضوع جلوگیری از هرگونه تجمع برای مدیریت شرایط طلایی‌ترین راهکار است چون ویروس جهش یافته در تجمع‌ها به سرعت سرایت کرده و بیماری ایجاد می‌کند.

محرز همچنین در ادامه تصریح کرد: به همین سبب اگرچه موضوع تعطیلی سراسری براساس سیاست‌های مقامات مسئول انجام می‌شود اما با درنظر گرفتن اجرای طرح دورکاری بهتر است مدیران، صاحبان مشاغل و البته مسئولان اداری نسبت به جلوگیری از هرگونه تجمع پرسنل در محل کار جدا توجه داشته باشند چون دلتا به سرعت برق میان افراد دست به دست می‌شود و می‌تواند مشکلات عمده‌ای به کادر درمان کشور تحمیل کند.

این متخصص معتقد است براساس داده‌های علمی واکسن‌های موجود آنچنان تاثیر قابل توجهی بر ویروس دلتا ندارد چون  آمار نشان می‌دهد واکسن‌های MRNA حدود ۶۰ درصد در مقابل این ویروس اثر دارد؛ بنابراین لازم است هموطنان حتی اگر واکسن زدند همچنان از ماسک استفاده و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

فهرست آزمایشگاه‌های معتبر برای تست کرونا

در همین حال و براساس اهمیت انجام تست‌های هدفمند برای شناسایی بیماران در سراسر کشور وزارت بهداشت فهرست جدیدی از تعداد آزمایشگاه‌های معتبر برای این منظور را منتشر می‌کند که آخرین ویرایش این  نشان می‌دهد  تعداد کل آزمایشگاه های مجاز تشخیص مولکولی کووید ۱۹ در سراسر کشور  ۲۸۹ آزمایشگاه است و همچنین تعداد ۲۲۶ واحد از این آزمایشگاه ها، آزمایش تشخیص مولکولی کووید ۱۹ برای مسافران برون مرزی را نیز انجام می‌دهند.

گفتنی است آخرین ویرایش ۲۳( تیر ماه۱۴۰۰) فهرست آزمایشگاه‌های دارای مجوز انجام آزمایش تخصصی تشخیص مولکولی کووید ۱۹ منتشر شده که برای اطلاع از اسامی و آدرس آزمایشگاه‌های مورد نظر کافی است روی لینک فهرست جدید آزمایشگاه‌های تشخیصی کووید۱۹ کلیک کنید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سعید کشمیری با بیان اینکه روز گذشته ۱۰۲ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند اظهار داشت: اکنون تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر ۴۷۹ نفر است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از بستری ۴۷ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از این تعداد ۱۳ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با اشاره به ۶۰ هزار مبتلا به کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون افزون بر ۶۰ هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که بیش از ۹۰ درصد آنان بهبود یافته‌اند.

وی با اشاره به افزایش مبتلایان در موج پنجم بیماری کرونا تصریح کرد: افزایش دورهمی‌ها، بی‌توجهی و سهل‌انگاری نسبت به دستورات بهداشتی زمینه افزایش مبتلایان به بیماری کرونا را افزایش داده و تنها راه ایمن سازی جامعه توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

کشمیری با اشاره به ثبت فوت ۳ نفر دیگر در بیمارستان‌های استان بوشهر به سبب ابتلا به کرونا در روز گذشته بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک‌هزار ۳۲۳ نفر در استان بوشهر جان خود را به سبب ابتلا به کرونا از دست‌ داده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند گفت: هم اکنون روند پذیرش و درمان روان است و تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا دارو، درمان، اکسیژن و کادر درمان برای همه بیماران فراهم باشد.

وی از شدت یافتن واکسیناسیون علیه کرونا در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر افراد آسیب‌پذیر و کادر درمانی بهداشتی، واکسیناسیون گروه سنی بالای ۷۰ سال انجام شده و اکنون افراد بالای ۶۰ سال در حال دریافت واکسن هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته واکسیناسیون گروه سنی بالای ۵۰ سال با ورود محموله جدید واکسن این هفته آغاز می‌شود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر یا بیان اینکه هم اکنون روزانه ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در استان بوشهر علیه کرونا واکسینه می‌شوند و این تعداد به ۶ هزار نفر در روز افزایش داده می‌شود به ابلاغ وزیر بهداشت پرداخت و خاطر نشان کرد: براساس ابلاغ وزیر بهداشت واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال در خارگ ، شیف و جزیره‌های شمالی و جنوبی در شهرستان گناوه آغاز می‌شود.

استان خوزستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، فرهاد ابول نژادیان در گفت‌وگو به خبرنگاران، ضمن تایید خبر ورود ویروس دلتا کرونا به خوزستان اظهار داشت: در طی چند روز اخیر که پیک پنجم کرونا در کشور آغاز شده است، حساسیت نسبت به بیماریابی و رهگیری بیماران کرونا در استان نیز افزایش یافته و شناسایی ویروس بیماران در دستور کار بهداشت استان قرار گرفته است.

وی افزود: از میان نمونه‌های ارسالی به انیستیتو پاستور تهران برای شناسایی نوع ویروس، متاسفانه امروز نوع ۱۰ مورد به نوع جهش یافته کرونا یعنی دلتا کرونا تشخیص قطعی داده شده‌اند و به این طریق شیوع این نوع کرونا در استان آغاز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: از میان افراد مبتلا به دلتا کرونا در استان، ۳ مورد در اهواز، یک مورد در مسجدسلیمان،  یک مورد ایذه، یک مورد رامهرمز و یک مورد ماهسشهر بوده است و ۳ مورد دیگر نیز در آزمایشگاه مرزی شلمچه حضور دارند که از اتباع عراقی هستند و ا ز ورود آنان به کشور جلوگیری شده است.

ابول‌نژادیان در خصوص رهگیری افراد احتمالی مبتلا نیز تصریح کرد: ۷ نفر خوزستانی مبتلا به دلتا کرونا، تحت مراقبت قرار دارند و کار رهگیری اشخاص در تماس به این افراد آغاز شده است که متاسفانه احتمال افزایش آمار مبتلایان به این نوع ویروس کرونا قابل پیش‌بینی است.

وی در ادامه افزود: علی رغم تمام تلاش‌های کادر سلامت و بهداشت استان در جلوگیری از ورود این ویورس به استان ولی متاسفانه شیوع این ویروس در استان آغاز شده است و احتمالاً آمارهای روزانه افزایش یابد و باید زنگ خطر آغاز پیک پنجم کرونا را در استان به صدا درآورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: با توجه به اینکه این ویروس قدرت سرایت و ابتلای بیشتری نسبت انواع دیگر دارد باید هرچه سریع‌تر به صورت ضربتی محدودیت‌ها و تدابیر شیوع بیشتر ویروس در استان را تشدید کنیم تا بتوانیم هرچه سریع تر از این پیک کرونا عبور کنیم.

استان خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بجنورد ٬ دکتر سید احمد هاشمی امروز در ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا اظهار داشت: تزریق واکسن بنیاد برکت در خراسان شمالی آغاز شده و یک هزار و  ۵۰۰ دوز از آن وارد استان شده است.

وی افزود: طی دو روز گذشته حدود سه هزار واکسن کرونا به مردم استان تزریق شده و این روند همچنان ادامه دارد. تزریق واکسن به افراد بالای ۶۰ سال نیز در استان آغاز شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: تا کنون حدود ۸۶ هزار دوز انواع واکسن کرونا وارد خراسان شمالی شده که ۷۴ هزار دوز مربوط به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و ۱۲ هزار دوز نیز مربوط به دانشگاه علوم پزشکی اسفراین است.

هاشمی درباره وقوع پیک پنجم کرونا در استان اظهار داشت: پیک پنجم کرونا در خراسان شمالی هنوز شدت نگرفته اما احتمال می دهیم این هفته، شرایط سختی را پشت سر بگذاریم. متوسط مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا در خراسان شمالی بین دو تا سه نفر است که نشان می دهد هنوز افزایش پیدا نکرده است. متوسط بستری‌های روزانه کرونا نیز ۴۰ تا ۶۰ نفر است.

استان هرمزگان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، با نگاهی اجمالی به آمار کرونایی هرمزگان طی یک هفته اخیر می‌توان به صورت واضح دید که اوضاع و شرایط این استان در مواجهه با کرونا مطلوب نیست.

آمارهای رسمی منتشره بیانگر این نکته است که به نسبت هفته گذشته و پیش از سفر معاون کل وزارت بهداشت و سپس وزیر بهداشت به استان، آمار مرگ و میر کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان ۲۱ درصد رشد داشته است، آمار بستری‌ روزانه ۸ درصد و آمار بیماران با وضعیت وخیم نیز در حدود ۷ درصد رشد داشته است.

این در حالی است که معاون کل وزارت بهداشت در سفر به هرمزگان از کنترل اوضاع کرونایی هرمزگان خبرداده بود حال اما شاهدیم خبری از کنترل بیماری نبوده و آمارها همچنان سیر صعودی دارند.

در همین زمینه فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۳۵۶۴۸۰ بوده و اکثر تست‌های اخیر مثبت است.

وی افزود: وضعیت تخت‌های بیمارستانی هرمزگان مناسب نیست، در حال حاضر ۸۱۷ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این تعداد ۱۱۶ بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۱۷ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

وی تصریح کرد: دیگر نگرانی ما افزایش چشمگیر بیمارانی است که در منزل قرنطینه هستند، در حال حاضر میزان این بیماران نیز از مرز ۱۱ هزار نفر گذشته و بالغ بر ۱۱هزار و ۲۰۰ بیمار در منازل خود تحت قرنطینه هستند.

نوروزیان گفت: متاسفانه کرونا در شبانه‌روز گذشته جان ۵ بیمار دیگر شامل ۵ مرد در محدوده سنی ۲۶ الی ۷۵ سال از شهرستان‌های بندرعباس (دو نفر) و میناب ،خمیر و قشم را گرفت و شمار جان باختگان به ۱۵۴۴ نفر رسید.

استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۷۸۴ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۳۷۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۷۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۷۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۷ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۸۸ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۶ هزار و ۳۴ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۷ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۲۹۰ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۱۶۴ هزار و ۵۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۷۳ هزار و ۶۱۸ مورد است.

به گزارش تسنیم آغاز ثبت نام واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به بالا از روزگذشته ۲۴ تیرماه آغاز شده و به این ترتیب سنین بالای ۶۰ سال می‌توانند جهت انجام واکسیناسیون کرونا، با مراجعه به سایت salamat.gov.ir ثبت‌نام و نسبت به اخذ نوبت اقدام کنند.

لازم به ذکر است بر اساس آخرین نقشه‌ رنگ‌بندی رسمی کشور در حال حاضر ۹ شهر استان کرمان در وضعیت فوق‌قرمز، ۷ شهر در وضعیت قرمز، شش شهر در وضعیت نارنجی و یک شهر در وضعیت زرد قرار دارند که در این میان وضعیت کرونا در کرمان، رفسنجان، سیرجان، بم، جیرفت، رودبار جنوب، کهنوج، منوجان و فهرج فوق‌قرمز است و این در حالی است که تا هفته گذشته کرمان و فهرج در وضعیت قرمز قرار داشتند و تعداد مناطق فوق‌قرمز کرونا در استان هفت شهر بود.

استان سمنان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۳۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شدند.

وی خاطرنشان کرد:  در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا به صورت سرپایی در مراکز تحت پوشش دانشگاه شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از افزایش تعداد مبتلایان و بستری های کرونایی در استان سمنان خبر داد و گفت: این روند نگران کننده است.

دانایی قرمز شدن رنگ کرونایی در شهرستان های سمنان و گرمسار را زنگ خطری برای استان سمنان عنوان کرد و گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی بهترین راهکار جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در استان سمنان است.

وی برپایی هر گونه دورهمی خانوادگی، مسافرت رفتن و یا بی توجهی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی را از مهمترین عوامل گسترش شیوع کرونا در استان سمنان برشمرد و گفت: اینها مواردی است که این روزها در خانواده و دوستان و آشنایان خود شاید مشاهده کنیم و که رفتارهایی بسیار پرخطر در حال حاضر است و به صعودی شدن روند ابتلا به کرونا دامن می زند.

استان گلستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، روند ابتلا به کرونا در استان همچنان صعودی است و آمار بیماران بستری به مرز ۸۰۰ نفر رسیده است. هرچند تلاش می‌شود تا با مدیریت ترخیص و بستری، شرایط بیمارستان‌ها را برای پذیرش بیماران بدحال فراهم کنند اما رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هشدار داده که با تداوم این روند، ممکن است دچار کمبود تخت‌های بیمارستانی در استان شویم.

عبدالرضا فاضل گفته است برای بستری ۹۰۰ بیمار مبتلا به کرونا تخت بیمارستانی پیش بینی کرده‌ایم اما در صورتی که آمار بستری‌ها در روزهای آینده افزایشی باشد با کمبود تخت و دستگاه اکسیژن روبرو خواهیم شد.

آمار بستری‌ها هرچند دارای نوسان اما همچنان صعودی است و تعداد بیماران مبتلا به کرونا که در مراکز درمانی بستری شده‌اند به حدود ۸۰۰ نفر رسیده است. در دو روز پایانی هفته گذشته محدودیت‌های بیشتری در استان اعمال شد تا با این کار بتوان جلوی شیوع گسترده‌تر بیماری را گرفت.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان ۷۹۹ نفر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۱۱۵ در بخش‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند و ۳۲ نفر هم به سبب وخامت حال، با دستگاه ونتیلاتور تنفس می‌کنند. همه شهرستان‌های استان به غیر گمیشان که در وضعیت نارنجی (پُرخطر) قرار دارد، وضعیت قرمز (خیلی پُر خطر) دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه واکسیناسیون گروه‌های هدف در استان ادامه دارد، گفت: تاکنون ۷۵ هزار و ۳۷۳ نفر در استان نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و نوبت دوم واکسن هم به ۳۴ هزار و ۷۲۲ گلستانی تزریق شده است.

وی با اشاره به قدرت سرایت و بیماری زایی سویه دلتا، از مردم خواست بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا با خسارت کمتری موج پنجم کرونا در استان مدیریت شود.

استان ایلام

محمد کریمیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۱ هزار و ۵۸۲ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۱۰۶ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۲۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۷ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۳۹ هزار و ۹۰۹ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان مهران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۱۱ نفر بوده است.

استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در شبانه روز گذشته ۱۴۴ آزمایش مولکولی کرونا در استان گرفته شد که ۴۵ بیمار جدید شامل ۲۰ بیمار بستری و ۲۵ نمونه سرپایی شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: همچنین تعداد فوتی‌های کرونا در خراسان جنوبی با ثبت ۲ فوت دیگر در شبانه روز گذشته به ۹۳۹ نفر رسید.

وی با بیان اینکه هم اکنون نیز ۲۸۵ بیمار حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که ۱۳۶ نفر آنان مبتلا به کرونا هستند، بیان کرد: از این تعداد ۶ نفر در بخش‌های آی سی یو نگهداری می‌شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از امروز شنبه (۲۶ تیر)، گروه ۵۰ سال به بالا در خراسان جنوبی می‌توانند با مراجعه به سایت salamat.gov.ir برای دریافت نوبت تزریق واکسن اقدام کنند.

وی با اشاره به این که تنها راه دریافت نوبت برای تزریق واکسن این گروه سنی ثبت نام در سامانه مورد نظر است تأکید کرد: افراد از مراجعه حضوری به مراکز منتخب واکسیناسیون برای دریافت واکسن خودداری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بعد از ثبت نام، محل و ساعت دریافت واکسن از طریق پیامک یا تماس تلفنی اطلاع رسانی می‌شود.

مهدی زاده با بیان اینکه آغاز واکسیناسیون این گروه سنی نیازمند تأمین واکسن است، افزود: از اول مرداد سهمیه واکسن این گروه سنی وارد استان می‌شود که واکسیناسیون این گروه هدف نیز همزمان با ورود سهمیه واکسن، آغاز می‌شود.

استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۳۱۹۳ نفر بودند که ۱۲۷۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شد ۳۱۶ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت ۲۰۹ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴۴۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد  ۲۰۱ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۱۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد۱۰  نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

نجیمی خاطرنشان کرد: تعداد شهرهای قرمز در استان اصفهان طی یک هفته روند افزایشی یافت به طوری که در حال حاضر ۸ شهرستان در وضعی قرمز به سر می‌برند و احتمال قرمز شدن شهرهای بیشتر در روزهای آینده وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به افزایش آمار ابتلا و موارد بستری، اظهار داشت: در حال حاضر میزان شیوع کرونا در استان به ۴۰ درصد رسیده و احتمال رسیدن به ۵۰ درصد در روزهای آتی دور از انتظار نیست.

وی افزود: ۷۰ درصد بیماران بستری کرونایی استان در بیمارستان‌های  کلانشهر اصفهان هستند و تخت‌های بیمارستان‌های مرجع کرونا در این شهر تکمیل شده و نیاز به افزایش ظرفیت است.

استان گیلان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، استان گیلان اکنون خیز جدید کرونا را طی می‌کند و شمار بستری‌شدگان کرونایی در این استان روز به روز در حال افزایش است و اکنون ۵۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های این استان بستری هستند.

همچنین حال ۸۰ بیمار کرونایی نیز وخیم است و درپی شیوع گونه جهش یافته کرونا، نوع دلتا شمار فوت‌شدگان کرونایی نیز در این استان آمار صعودی دارد چرا که شدت کشندگی ویروس دلتا نسبت به ویروس اولیه و نوع انگلیسی بیشتر است.

۶ شهرستان استان گیلان در وضعیت قرمز کرونایی، ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت زرد کرونایی به سر می‌برند که به‌دنبال روند صعودی آمار، قرمز شدن سایر شهرستان‌ها دور از انتظار نیست.

طبق اعلام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیشترین افزایش آمار مبتلایان کرونایی در شهرستان‌های رشت، رودسر، لنگرود، لاهیجان، آستانه‌اشرفیه، بندر انزلی و آستارا بوده است.

با وجود وضعیت شکننده و حاد کرونا در گیلان همچنان برگزاری مراسمات و تجمعات در این استان پابرجاست و شاهد حضور مسافران از اقصی نقاط کشور در استان گیلان و تفرج‌گاه‌های استان هستیم.

انتهای پیام/۶۱۴

استان قزوین 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، پیمان نامدار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه موج سینوسی و ثبیت‌شده آمار مرگ‌ومیر کرونایی همچنان در استان تداوم دارد، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر هیچ‌گونه مرگ‌ومیر کرونایی در شبکه بهداشت و درمان استان قزوین ثبت نشد و البته این آمار هم قطعی نیست و با توجه به افزایش ابتلا و بستری نسبت به ۲ یا ۳ هفته اخیر همچنان شاهد نوسان در آمار فوتی‌ها خواهیم بود.

وی همچنین از تثبیت آمار روزانه بستری‌های کرونایی در استان خبر داد و گفت: در شبانه روز اخیر ۸۰ بستری جدید در بیمارستان‌های استان داشتیم که نسبت به روز قبل هیچ افزایش یا کاهشی نداشته و از طرفی آمار بیماران بهبودیافته ما ۳۲ درصد (۲۱ نفر) نسبت به روز قبل کاهش یافته که برآیند این ۲ آمار باعث مجموع کل بستری‌های فعلی ما ۱۰ درصد (۳۹ نفر) افزایش یافته و به ۳۸۷ بستری کرونایی برسد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان اضافه کرد: البته آمار روزانه مبتلایان کرونایی ما نسبت به روز پیش ۳۰ درصد کمتر شده و در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۴ مبتلای جدید در سطح استان قزوین شناسایی کردیم. با این حال آمار بیماران بدحال کرونایی ما ۳۶ درصد از روز گذشته بیشتر شده و در حال حاضر ۱۶ بیمار بستر‌ی‌شده کرونایی ما در بخش مراقبت‌های ویژه و با اتصال به دستگاه ونتیلاتور ادامه حیات می‌دهند.

نامدار ادامه داد: در نهایت از ابتدای شکل‌گیری اپیدمی کرونا در استان قزوین تا امروز ۶۹ هزار و ۳۶۱ مبتلای کرونایی در سطح استان شناسایی کرده‌ایم که از این تعداد ۲۷ هزار و ۴۴۵ نفر بستری شده و ۱۸۴۰ نفر هم فوت کرده‌اند. ضمن اینکه ۸۳ درصد بستری‌ها یعنی ۲۲ هزار و ۷۶۹ نفر هم به عنوان بیمار بهبودیافته از بیمارستان‌های ما مرخص شدند.

وی یادآور شد: همچنین طی این مدت ۱۵ هزار و ۱۰۱ مورد محتمل و مشکوک به ابتلا ثبت شده و همچنین ۵۳۳ نفر هم بستری موقت شده‌اند که این آمار به هر حال نقش تعیین‌کننده‌ای در سنجش وضعیت پاندمی کرونا دارند.

درحال تکمیل… .

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false