×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
false
true
معتادان متجاهر تا پایان شهریور ماه در استان بوشهر ساماندهی شوند

به گزارش چغادک نیوز به نقل ازایرنا ، روابط عمومی استانداری بوشهر روز پنجشنبه به نقل از احمد محمدی‌زاده در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده استان بوشهر با بیان اینکه خط تولید معتادان متجاهر دارای یک فرایند مستمر است افزود: مواد مخدر صنعتی، افزایش معتادان متجاهر را تشدید می‌کند و برخورد با این افراد باید همواره در دستور کارباشد.

وی با تأکید بر برنامه‌ریزی دراز مدت برای ساماندهی معتادان متجاهر بیان کرد: در این راستا نقش بسیج، سپاه و نیروی انتظامی برای ساماندهی و بازپروری معتادان بسیار مهم و اثرگذار است.

استاندار بوشهر با اشاره به اینکه در این استان ظرفیت‌های قابل توجهی برای اجرایی شدن مرکز ماده ۱۶ و ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر وجود دارد گفت: معتادان متجاهر، به جامعه در بخش‌های گوناگون آسیب وارد می‌کنند از این نظر ساماندهی آنها باید در اولویت قرار گیرد.

وی ایجاد مرکز بازپروری معتادان از طریق ماده ۱۶ توسط سپاه و نیروی انتظامی استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: سپاه استان بوشهر در حل معضلات اجتماعی نقشی مهم ایفا کرده و در این راستا ایجاد کمپ ماده ۱۶ در این استان با همکاری سپاه امام صادق (ع) بوشهر ضروری است.

استاندار بوشهر نجات معتادان را نجات جامعه دانست و گفت: همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط در نجات معتادان یک کار ارزشی و مهم تلقی می‌شود.

محمدی‌زاده ایجاد سه کارگروه تخصصی برای ساماندهی معتادان را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: تشکیل کارگروه تخصصی برای ایجاد مرکز بازپروری ماه ۱۵ و ۱۶، جمع‌آوری و بازپروری معتادان، مهارت‌آموزی و کارآفرینی معتادان بهبود یافته و کارگروه فرهنگی امنیتی در این حوزه ضروری است.

وی به طرح دوستدار کودک برای حمایت اجتماعی از کودکان پرداخت و بیان کرد: ساماندهی کودکان کار و کودکان خیابانی با استفاده از تجربیات دیگر استان‌ها در اولویت قرار گیرد.

۷۰ درصد معتادان متجاهر استان بوشهر غیر بومی هستند

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت:  اگرچه هیچ غربالگری در مورد کارگران در مناطق جنوبی استان بوشهر صورت نمی‌گیرد بررسی ها نشان می‌دهد ۷۰ درصد معتادان متجاهر کارتن خواب در مناطق صنعتی و جنوبی این استان غیر بومی هستند.

ارسطو ترکمان منش ادامه داد: در راستای اجرای طرح ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر در استان بوشهر سال گذشته ۵۰۵ نفر پس از غربالگری در مراکز تبصره ۲ ذیل ماده ۱۶ این استان پذیرش شده اند و از ابتدای سال تاکنون نیز ۱۴۰ نفر با دستور دستگاه قضایی از سوی پلیس مبارزه با مواد مخدر و همکاری سازمان بهزیستی جمع آوری و به مراکز درمانی تحویل شدند.

اعتیاد اولویت دارترین آسیب اجتماعی 

ترکمان منش یادآور شد: امروز آسیب‌های اعتیاد و مواد مخدر یکی از اولویت دارترین آسیب اجتماعی به شمار می رود که زمینه را برای مابقی جرائم و سلامت جامعه تحت تاثیر قرار می دهد و اخلاق حسنه را از بین می برد.

وی با اشاره به اینکه نرخ شیوع اعتیاد در استان بوشهر با ۱.۹۳ درصد  است و میانگین کشوری نیز  ۵.۷درصد است گفت: براساس آمارها ۲۰ هزار نفر از جمعیت این استان  شامل ۱۷ هزار نفر جمعیت عمومی و بومی و سه هزار نفر نیز جمعیت شناور این استان که در مناطق صنعتی جنوبی استان مستقرند، آلوده به مواد مخدر هستند.

ترکمان منش با اشاره به اینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد از افراد معتادی که درمان می شوند به دلیل نداشتن شغل و حمایت نکردن خانواده از آنها به اعتیاد باز می‌گردند بر ضرورت هم افزایی در جلب مشارکت خیران در راستای یاری رساندن به افرادی که قربانی جرائم قاچاقچیان در این حوزه شده اند و با اعتباد به مواد مخدر و روان گردان‌ها آینده خود و خانواده ها را با خطر انحطاط مواجه کرده تاکید کرد.

وی تشویق و ترغیب خیران و مومنان به انجام خدمات یاریگری برای ترک معتادان نظیر ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان و سرپناه برای خانواده بی بضاعت، برنامه‌ریزی مدون، تحول گرا و فوق العاده در شورای فرهنگ عمومی در ارتباط با مدیریت فرهنگی مناطق آلوده، ورود مساجد و حسینیه ها به یاریگری در ترک اعتیاد معتادان و انجام خدمات مشاوره و کمک‌های مومنانه و حمایت از خانواده های آسیب پذیر این استان را از دیگر انتظارات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر عنوان کرد.

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false