پنج راه برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی | پایگاه خبری تحلیلی چغادک نیوز
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳  
false
true
پنج راه برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی

غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن موافق با نیازهای تغذیه‌ای بدن باشد و در عین حال سالم و بدون آلودگی به مصرف انسان رسیده باشد. تغذیه نادرست همیشه از کمبود مواد مغذی حاصل نمی‌شود، بلکه در بسیاری از موارد غذای خوب و کافی با دست انسان به غذای آلوده یا بی‌ارزش و بالاخره زیان‌بخش تبدیل می‌شود.

به گزارش "چغادک نیوز"، هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار «ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره» در سراسر کشور برگزار می‌شود.

 

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، پنج کلید برای ایمنی مواد غذایی ایمن عبارتند از

– تمیزی و پاکیزگی را حفظ کنید:

– قبل از دست زدن به مواد غذایی و مکررا در طول آماده‌سازی مواد غذایی دستان خود را بشویید.

– پس از رفتن به توالت دست‌های خود را بشویید.

– تمام سطوح و تجهیزات مورد استفاده برای آماده‌سازی مواد غذایی را بشویید و بر طبق اصول بهداشتی رفتار کنید.

– از فضای آشپزخانه و مواد غذایی در برابر حشرات، آفات و سایر حیوانات حفاظت کنید.

 

– مواد غذایی خام و پخته را جدا نگهداری کنید:

– گوشت، مرغ و غذاهای دریایی خام را از دیگر مواد غذایی جدا کنید.

– برای آماده کردن مواد غذایی خام از تجهیزات و وسایل (مانند چاقو و تخته خردکن) جداگانه استفاده کنید.

– برای جلوگیری از تماس مواد غذایی خام و آماده شده، مواد غذایی را در ظروف درب‌دار نگهداری کنید.

 

– مواد غذایی را کاملا بپزید:

– مواد غذایی را کاملا بپزید، به خصوص گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و مواد غذایی دریایی

– غذاهایی مانند سوپ و خورش را به نقطه جوش برسانید تا مطمئن شوید که آنها به ۷۰ درجه سانتی‌گراد رسیده‌اند. در حالت ایده‌آل، از یک دماسنج استفاده کنید.

– برای مصرف مواد غذایی که قبلا پخته شده‌اند، آنها را به طور کامل داغ کنید.

– زمانی که مواد غذایی را کباب، سرخ یا بریان می‌کنید، از طبخ بیش از حد آنها اجتناب کنید زیرا ممکن است باعث تولید مواد شیمیایی سمی شود.

مواد غذایی را در دمای مناسب نگه دارید:

– مواد غذایی پخته شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها نکنید.

– تمام مواد غذایی پخته شده و فاسدشدنی را به سرعت در جای خنک قرار دهید (ترجیحا زیر پنج درجه سانتی‌گراد).

– مواد غذایی پخته شده را پیش از مصرف در دمای خیلی داغ (بیش از ۶۰ درجه سانتی‌گراد) نگه دارید.

– مواد غذایی را برای مدت طولانی حتی در یخچال و فریزر ذخیره نکنید.

– برای اینکه مواد غذایی را از حالت انجماد خارج کنید، آنها را در دمای اتاق قرار ندهید.

 

– از آب و مواد اولیه سالم استفاده کنید:

– از آب سالم و تصفیه شده استفاده کنید.

– مواد غذایی تازه و سالم را انتخاب کنید.

– برای حفظ سلامتی، از مواد غذایی پاستوریزه، مانند شیر پاستوریزه استفاده کنید.

– میوه‌ها و سبزی‌ها را بشویید، به خصوص اگر خام خورده می‌شوند.

– از مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است، استفاده نکنید.

 
منبع: ایسنا

 

false
true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false